Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Невмирущість козацького духу
2015-11-23

У далекому минулому залишилися козацькі січі, але слава мужніх захисників нашого краю не підвладна часові.

Показати справжній  приклад патріотизму, відчути вільний дух і героїзм цих відважних лицарів звитяг та честі взялися й учні Миргородської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, які у рамках проведеного Козацького тижня найпереконливіше довели, що ще не перевелися у нашому місті козаки. Завдяки спільним зусиллям натхненників заходів - заступника директора з виховної роботи Шаповалової В.В., педагога-організатора Магденко Л.Є., - класних керівників та учнів проведено чимало цікавих конкурсів, а на підсумковій лінійці відзначено та нагороджено найкращих.

Наймолодші учні школи показали свої спортивні здібності у змаганнях, проведених у рамках Козацького тижня, присвяченого Дню захисника України. Команди 2 та 3-А класів зайняли почесне І місце, а команда 3-Б - друге.

Учні 6-го та 7-го класів отримали чудову нагоду поспілкуватися на класних годинах із бунчужним Районованого Козацького товариства "Миргородський Полк Українського Козацтва" Пляшником А.І. і представником окремого підрозділу громадського об'єднання "Спілка учасників антитерористичної організації і бойових дій та миротворчих місій" Бакалом С.С.

Наступного дня козацький гурт учнів 5 класу здобув І місце у конкурсі пісні "Козаки Миргородські", піднявши настрій присутнім своїм жартівливим "Маршем січових стрільців". Семикласники зачарували всіх козацькою піснею "Гей, соколи" і розділили почесне друге місце із командою козаків 8 класу, котрі подарували  музичну композицію "Поки молоді, козакуйте, козаки!" й отримали беззаперечну перемогу в номінації "Найкращі костюми". Шестикласники із піснею "Виступали козаченьки" зайняли третє місце.

Учні середніх і старших класів мали змогу позмагатися у знаннях історії козацтва, узявши участь у брейн-ринзі. Команда козаків 7 класу перевершила всіх і здобула почесне І місце, учні 5 класу - друге, а шестикласники - третє. Серед старшокласників перше місце дісталося учням 9 класу, де в номінації "Кращий знавець історії козацтва" перемогою відзначився дев'ятикласник  Микола Малишев. Учні 11 класу здобули друге місце, а 10-го - третє.

Незабутні враження залишив у серцях учасників і глядачів конкурс інсценізацій серед старшокласників "Козацьких днів не зникне слава", в якому, показуючи сценки із козацького життя, перемогу здобули десятикласники. Найкращим актором був визнаний учень 10 класу Михайло Левіков. Учні дев'ятого класу відзначилися почесним другим місцем, а 11-го - третім.

Варто також не оминути увагою той факт, що якраз під час проведення Козацького тижня Миргородська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 отримала безцінний подарунок - прапор України зі словами вдячності та емблемою від 90-го батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади - учасників АТО. Це так мужні нащадки козаків вирішили подякувати учням школи, котрі на зібрані кошти під час благодійного ярмарку, який проводився напередодні Козацького тижня, придбали воїнам інструменти для ремонту військової техніки і казарми.

Дійсно, козацькому роду немає переводу! І допоки у наших серцях живе повага до цих незборимих людей, доти й житиме віра у краще майбутнє нашого народу, житиме його слава та гордість.  Будьмо гідними наших славних пращурів!

Ірина Арендаренко

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]