Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На Полтавщині реалізовано пілотний проєкт зі створення системи психологічної допомоги на рівні громад
2022-11-08

У 25 громадах Львівської, Волинської та Полтавської областей впродовж півроку 2022 року тривав проєкт «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я», який реалізовувала Асоціація інноваційної та цифрової освіти за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрахам зазначив, що ця важлива ініціатива, яку підтримав Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», допоможе громадам ефективніше долати виклики, які сьогодні перед ними стоять. Вміння справлятися з емоційним навантаженням, з яким стикаються працівники органів місцевого самоврядування, соціальних служб та закладів освіти допоможуть їм краще надавати соціальні послуги мешканцям громад, зокрема внутрішньо-переміщеним особам» (ТВС).

В рамках Проєкту створена система, яка надалі буде працювати автономно, що є дуже важливо, зважаючи на актуальність потреби українців у психосоціальній підтримці зокрема через війну розв’язану рф в Україні.

«Була проведена велика робота, що охопила осіб місцевого самоврядування, соціальних працівників та освітян, які пройшли навчання за міжнародними протоколами щодо надання першої психологічної допомоги» - заявила психолог, психотерапевт, консультант з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, ведучий тренер міжнародної короткосесійсної програми СЕТА (Інститут Джонса Хопкінса, США) Кіра Ломакіна.

Одним з результатів реалізації Проєкту стало навчання старших психологів у кожній з 25 громад.

«Ми отримували впродовж всього часу реалізації Проєкту супровід від клінічних психологів, які розбирали складні кейси, що виникали при наданні першої психологічної допомоги та емоційної підтримки мешканцям громад», - розказала старша психологиня Бродівської громади Юлія Лєзнова.

Найважливішим етапом реалізації проєкту стала консультація понад 6 тисяч мешканців громад.

«Під час війни, на жаль, дуже багато людей потребують психологічної підтримки» - говорить заступник Добротвірського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Роман Хімка: «Тому я хочу подякувати організаторам цього проєкту, що допомогли нам створити не просто тимчасову можливість, а розгорнули на постійній основі цілу систему, яка тепер буде працювати  на благо громад».

Загалом, потреба в отриманні психологічної допомоги серед українців  постійно зростає. Саме тому, подібний досвід варто реалізувати у всіх громадах України, щоб кожна дитина і кожний дорослий українець знав, що у будь-який час можна розраховувати на якісну психологічну підтримку.

«Для цього ми розробили Дорожню Карту розгортання ефективної системи надання першої психологічної підтримки у громадах, яка запускається впродовж 1 тижня на рівні громади і готові ділитися цим успішним досвідом з усіма керівниками громад, які мають бажання забезпечити своїм мешканцям постійну психосоціальну підтримку» - підсумувала координаторка Проєкту, виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

 

Публікацію створено Асоціацією інноваційної та цифрової освіти в рамках Проєкту «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я», який став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього релізу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]