Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородська школа № 9 отримала перші результати використання ЕСКО
2019-05-22

2018 рік для України став роком активного впровадження ЕСКО в різних громадських бюджетних закладах. Переважну більшість з них склали дитячі заклади освіти, школи та дитячі садочки. Це й не дивно: саме ці заклади насамперед потребують підтримання нормативних умов у будівлі, теплих та комфортних приміщень.

ЕСКО-механізм як раз і забезпечує ці умови навіть при відсутності коштів у замовника. Всі початкові витрати на необхідне обладнання робляться за рахунок виконавця енергосервісних робіт, а повертаються вкладені інвестиції виключно із зекономлених коштів. Після завершення виплат по ЕСКО-договору встановлене обладнання залишається у власності замовника, а отримувана економія в повному обсязі може направлятися на інші соціально важливі напрямки.

Саме по цьому шляху пішла Миргородська загальноосвітня школа № 9. Ще восени 2018 року вона уклала ЕСКО-договір з ТОВ "Український енергетичний траст", членом асоціації Українська асоціація Енергосервісних компаній.
  До початку опалювального сезону компанія виконала всі підготовчі дії (проектування та розробка необхідної документації, монтажні та пуско-налагоджувальні роботи). В школі встановили індивідуальний тепловий пункт із системою погодного регулювання. Це означає, що подача тепла автоматично регулюється в залежності від температури як назовні, так і всередині будівлі. При цьому в приміщеннях підтримується необхідна нормативна температура.

З грудня 2018 обладнання вже в повній мірі почало виконувати своє призначення. Згідно розрахункам мінімальна запланована економія повинна була становити 22 %, але фактично цей показник за п'ять місяців склав 28%. Оплата за енергоносії за період зменшилась на 301 тис. грн. Із них у бюджеті міста у перший же рік залишилось 43 тис. грн.

Враховуючи, що контракт невеликий (він укладений на 2,5 роки - 3 опалювальні періоди, а сума договору складає трохи менше півмільйона гривень), такий результат є дуже прийнятним для міського бюджету. Енергосервісній компанії вже сплачено більше половини його вартості. Якщо ж виплати по контракту будуть завершені раніше, ніж намічалось, то строк контракту зменшиться, а зобов'язання вважатимуться виконані сторонами. Це означає, що обладнання переходить у власність школи, а вся подальша отримувана економія в повному обсязі залишається в розпорядженні бюджету.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]