Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргород відвідав керівник Полтавської ОДА
2020-07-15

Ремонтні роботи на стадіоні "Старт" за програмою "Велике будівництво", надання адміністративних, медичних та санаторно-курортних послуг в Миргороді – такі теми сьогодні обговорювали на об'єктах міський голова Сергій Соломаха та голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, який в межах робочого візиту відвідав місто та район.

У Миргородському Центрі надання адміністративних послуг сьогодні надають 183 адмінпослуги. Нещодавно там запрацювала  комплексна послуга Міністерства юстиції  «єМалятко». А у перспективі розглядається такий вид послуги, як оформлення спадщини. Про це, зокрема, говорили керівники області та міста  під час спілкування із адміністрацією  Центру. Вислухав очільник Полтавщини  міських активістів, які прийшли на зустріч до приміщення ЦНАП. Відповів на запитання щодо будівництва доріг, встановлення вагових комплексів, будівництва приймального відділення в Миргородській ЦРЛ, перспектив Миргородської ОТГ.

«Працюємо над будівництвом автошляхів на Полтавщині. Цього року в нас найбільший дорожній фонд за всю історію області. Це дозволяє зробити чимало доріг, проте ще багато залишаються в незадовільному стані. Тож працюємо у відповідному напрямку, зокрема й з Офісом Президента, Урядом, щоб залучити додаткові кошти», – розповів Олег Синєгубов. Наголосив на важливості залучення в регіон інвестицій.

Також у рамках візиту Олег Синєгубов ознайомився із ходом реконструкції старої будівлі школи №1 під школу мистецтв та побував на головній спортивній базі – стадіоні "Старт". Нині там триває реконструкція футбольного поля з влаштуванням штучного покриття за державною програмою "Велике будівництво". Основні роботи – облаштування нового футбольного поля. На ньому займатимуться не тільки вихованці дитячо-юнацької спортивної школи, а й міська команда, яка бере участь у першості області. Створюються всі умови, щоб люди приходили займатися спортом, наголошує міський голова Сергій Соломаха. Футбольне поле зі штучним покриттям буде 100 на 60 метрів.

"Спільне об’єднання зусиль держави й органів місцевого самоврядування, спільне фінансування дозволить здати об’єкт в експлуатацію в жовтні цього року. Коли ми визначали об’єкти «Великого будівництва», то одними з критеріїв були значимість і запит на такі споруди, чи користуватимуться вони попитом. Провівши аналіз, переконалися, що, дійсно, цей об’єкт потрібен. У жовтні  футбольне поле мають здати в експлуатацію," – зазначив під час спілкування із ЗМІ Олег Синєгубов.

Поцікавився Олег Синєгубов і організацією первинної ланки медичної допомоги, оглянув одну із амбулаторій, поспілкувався з лікарями та пацієнтами. Міський голова Сергій Соломаха розповів, що на території міста працює сім амбулаторій сімейної медицини – у кожному мікрорайоні. З 15 липня в одній із амбулаторій запрацював кабінет ультразвукової діагностики, де миргородці за направленням лікаря, зможуть безкоштовно обстежити щитовидну і молочні залози, також – органи черевної порожнини, сечостатевої та серцево-судинної систем.  200 тисяч гривень на  облаштування кабінету  спрямували із міського бюджету. Сам же апарат УЗД придбали за 600 тисяч гривень у рамках проєкту «Громадського бюджету 2019», який реалізовують за гроші із бюджету Миргорода.

Зустрівся  Олег Синєгубов з учасниками  АТО/ООС.  Зверталися до голови з питаннями відведення земельних ділянок під будівництво, пільгове перевезення, реабілітація військових.

«Ми маємо прийняти окрему програму, яка фінансуватиметься обласним бюджетом. Її затвердять на профільних комісіях. Готові обговорювати це питання з депутатами», – сказав Олег Синєгубов. Також він зауважив, що через карантин не відбувалися зустрічі з учасниками АТО. Тож нині влада готова їх відновити.

Не оминув увагою посадовець і візитівку нашого міста - курорт "Миргород". У супроводі Генерального директора ПрАТ «Миргородкурорт» Олександра Гавловського Олег Синєгубов оглянув лікувально-діагностичну базу підприємства. Під час перебування на території курорту очільник області пересвідчився, що протиепідемічні заходи там дотримуються.

«Нам вдалося переконати Уряд і наприкінці червня закладу дозволили відновити роботу. Нині він має функціонувати й нарощувати потужності, які були втрачені за місяці, коли ми перебували в активній фазі боротьби з коронавірусом. Дуже багато людей, і не лише з України, чекали відкриття, бо тут можна не тільки відпочити, а оздоровитися. Запрошую українців та іноземців приїжджати в цей заклад», – зазначив Олег Синєгубов.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]