Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргород долучився до процесу децентралізації системи держархбудконтролю
2018-04-21

У рамках децентралізації системи держархбудконтролю нові містобудівні повноваження отримало ще два міста України. 20 квітня, під час круглого столу з мерами міст Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев, Миргородський міський голова Сергій Соломаха і Кролевецький міський голова Олександр Бобровицький підписали відповідні акти передачі справ.

«Відсьогодні вже 94 громади України самостійно контролюють містобудівні процеси на своїй території. І хоча процес децентралізації наразі йде не так активно, як це було на початку реформи, однак він все ж таки триває та демонструє позитивні результати. Для Миргорода та Кролевця нові функції – це додаткові можливість розвивати малий та середній бізнес, створювати комфортні умови та надавати якісні адміністративні послуги у сфері будівництва своїм жителям. Держархбудінспекція у роботі з суб’єктами містобудування дотримується принципів відкритості, прозорості та постійного діалогу. Сподіваюся, що і ці нові інспекції працюватимуть за такими ж стандартами. Адже це єдиний можливий шлях якісного розвитку галузі», – зауважив Олексій Кудрявцев.

Громадам передано повноваження щодо об’єктів незначного класу наслідків. Це приватне житло, господарські споруди, дачні будинки, невеликі бізнес-об’єкти, тобто переважна частина будівництва цих населених пунктів.

Новоутворені органи реєструватимуть дозвільні документи на початок виконання будівельних робіт, проводитимуть перевірки на будмайданчиках та прийматимуть готові об’єкти в експлуатацію. Крім того, інспекції матимуть право зупиняти самочинні будівництва та притягувати порушників законодавства до відповідальності.

З усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю у місті Миргород можна звертатися за адресою: вул. Старосвітська, 22/5, тел 5-25-25.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]