Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Методичне об’єднання учителів-логопедів, учителів-дефектологів та корекційних педагогів
2018-10-29

На базі відділу освіти Миргородської міської ради відбулося засідання  методичного об`єднання учителів-логопедів, учителів-дефектологів та корекційних педагогів (керівник МО: вчитель – логопед ДНЗ №11 «Теремок»), під час якого були озвучені завдання та план роботи на 2018-2019 н. р.

З метою оптимізації діяльності педагогів і вихователів компенсуючих груп та сприяння їх професійному росту і самореалізації темою року визначено проблему: «Взаємозв`язок учителів-дефектологів, учителів-логопедів та корекційних педагогів у роботі з вихователями компенсуючих груп для дітей, що мають особливі освітні потреби».

      Загальновідомо, що навіть без спеціального навчання діти вже з раннього віку виявляють значний інтерес до мовної дійсності, створюють нові слова, орієнтуючись як на смисловий, так і на граматичний бік мови. Проте за умов стихійного мовного та мовленнєвого розвитку лише деякі з дітей досягають високого рівня оволодіння комунікативними навичками. Тому педагогам необхідно звертати особливу увагу на цілеспрямоване навчання мови та розвиток зв’язного мовлення дошкільників.

     Одним із найефективніших інструментів для цього є комунікативно- діяльнісна технологія. Як організовують освітній процес у ЗДО із застосуванням даної технології, поділилася  педагог- початківець, учитель-логопед ДНЗ №12 «Світлячок» Прибак В. М. Віта Михайлівна розкрила основні поняття комунікативного розвитку, сутність комунікативно-діяльнісного підходу до навчання мовлення дітей.

      У практичній частині учасники засідання переглянули комплексне відеозаняття з розвитку зв’язного мовлення з використанням логоказок «Диво-квітка» з дітьми старшої групи «Тюльпан». Педагог використала метод наочного моделювання для навчання  дітей складати розповіді, розвиваючи монологічне мовлення.

     Завершальним аспектом роботи методичного об’єднання була презентація логопедом дидактичного матеріалу для роботи з дітьми з особливими потребами.

     Під час обговорення учасники заходу  побажали Віті Михайлівні творчих успіхів та підтримали в її починаннях.  Педагоги також обговорили результати обстеження дітей спеціальних груп, питання по веденню необхідної документації, проаналізували новинки корекційних видань, методичної літератури, посібників, обмінялися  інформацією щодо роботи з дітьми, що мають особливі освітні потреби.

    Засідання пройшло в творчій, дружній атмосфері.

 

Короленко Т.П.,

керівник МО,

вчитель-логопед

ДНЗ №11 «Теремок»

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]