Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Маски депресії»
2020-01-22

Депресія – одна з найпоширеніших людських хвороб у всьому світі. На неї страждає понад 300 мільйонів людей. Це психічний розлад, що характеризується зниженням настрою, втратою здатності переживати радість, порушенням мислення. Спостерігається знижена самооцінка, втрата інтересу до життя і звичної діяльності. Депресією страждає 10% населення у віці старших 40 років, з них дві третини – жінки. Серед осіб старших за 65 років вона зустрічається в три рази частіше.

З метою попередження про це захворювання, 22 січня 2020 року для студентів Університету III віку відбувся захід – лекція під назвою « Маски депресії ».

Психолог відділення денного перебування Територіального центру Людмила Василенко розповіла про депресію, про її ознаки і симптоми та про маски, за якими найчастіше ховається ця недуга. Також Людмила Іванівна наголосила, що якщо людина підозрює у себе депресію, їй обов’язково треба звернутися до сімейного лікаря. Він має перевірити, чи не викликані ці симптоми порушенням роботи щитоподібної системи, чи немає супутніх хронічних хвороб або анемії, і направити за потреби до фахівців, що надають спеціалізовану медичну допомогу. У цій боротьбі можна перемогти лише завдяки співпраці з освіченим пацієнтом,  професійним лікарем і спеціалістами у сфері психічного здоров’я.

Незалежно від того, чи страждає людина від нападу нудьги або знаходиться в стані глибокої депресії, вона сама може багато зробити для того, щоб вибратися з такого стану. Весь секрет полягає в тому, щоб перестати шукати причини і почати шукати шляхи допомоги та виходу із цієї ситуації.

Гарного всім настрою і ніякої депресії!

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]