Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Квіткові натюрморти Ніни Унтило
2018-07-30

Творчий доробок вкотре представила на розсуд поціновувачів прекрасного миргородська мисткиня Ніна Унтило. 27 липня у Миргородському краєзнавчому музеї відкрили персональну виставку з нагоди її 75-річчя. З ювілеєм від імені міського голови іменинницю привітала керуюча справами виконавчого комітету Антоніна Нікітченко. Художниці вручили грамоту, квіти і подарунок. Поетичні та пісенні вітання лунали на адресу мисткині від колег та друзів, творчих особистостей Миргорода та інших міст.

Родом Ніна Григорівна Унтило зі Слобожанщини. Народилася вона 25 липня 1943 року в с.Савинці на Харківщині. У Миргороді здобула професію "художня кераміка". За направленням працювала художником на Сумському фарфоровому заводі. Але доля повернула знову до рідного Миргорода. Тут Ніна Григорівна працювала художником-оформлювачем на підприємствах міста. У місті пройшли її життєві роки і становлення художниці. Особливо заслуженою нагородою за її творчу працю є присвоєння звання лауреата літературно-мистецької премії ім. Антона Шевченка на  загальноміському рейтингу популярності "Людина року-2010" у номінації "Митець, діяч культури року" .
  У житті і творчості художниці були злети і падіння. Але жінка витримала нелегкі випробування долі і з нагоди ювілею порадувала миргородців та поціновувачів її творчості черговою персональною виставкою. Результат творчого багаторічного захоплення землячки – сотні полотен, понад 20 персональних виставок у Миргороді, Лубнах, Полтаві, Києві, Харкові. Понад тисячі картин створила художниця душею і серцем. На полотнах  Ніни Унтило переважають квіткові натюрморти, пейзажі і кольорові замальовки, які надихають поетів на нові твори. Її картини оспівали поети Т.Домашенко, Л.Гараган, Л.Малюгіна, С.Кузнєцов, Л.Шумейко.  Роботи художниці знаходяться в приватних колекціях і музеях не тільки Миргорода, а й за кордоном. Ніну Григорівну художники називають "Миргородською Катериною Білокур", бо "вона стелить під ноги квіти України", - так написала про неї поетеса Тетяна Домашенко. 

 


 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]