Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Купальний" сезон 2015
2015-05-26

"Купальний" сезон офіційно розпочинається 1 червня. Наразі завершуються останні приготування до його офіційного відкриття. Але, не чекаючи цієї дати, працівники комунального підприємства «Комбінат благоустрою та озеленення» та міських оздоровчих закладів приступили до обладнання місць масового відпочинку на водних об’єктах .

Для попередження нещасних випадків на воді та надання допомоги тим, хто її потребує, на центральному пляжі Миргорода працюватиме сезонний рятувальний пост і буде організовано постійне чергування рятувальників. Лабораторний аналіз питної води та поверхневих вод річки Хорол відповідають нормам санітарного законодавства.

Протягом життя кожна людина багато разів буває біля води, купаючись у години відпочинку, переправляючись через річки та озера тощо. Адже свіже повітря, сонячні промені, купання і плавання зміцнюють здоров’я, роблять нас бадьорими, сильними і загартованими. Вправи у воді мають цілющий вплив на фізичний розвиток людини і зокрема, дитини. При зануренні у воду активізується робота серцево-судинної та дихальної систем, зміцнюється нервова система, формується правильна постава тощо. При цьому той, хто не вміє плавати, завжди наражається на певну небезпеку: раптом, унаслідок якоїсь випадковості, він опиниться у воді, та ще й на глибокому місці? Більш як половина нещасних випадків у водоймах трапляється саме з дітьми.

Це потрібно знати всім!

 Основні правила поведінки на воді:

1. Не переоцінюйте своїх сил. Не нехтуйте засобами перестороги (буйки, сітки, перегородки, попереджувальні знаки). Не запливайте без страхування далеко від берега, на швидку течію, небезпечні місця, хоч би як добре ви не плавали. Запливши далеко від берега, людина стомлюється, її охоплює паніка. Буває, що втрачають свідомість від переляку.

2. Ніколи не входьте у воду стрибком із берега, якщо ви заздалегідь не пересвідчились, що вода достатньо глибока і в ній немає твердих предметів. Дітям, як і дорослим, купатись можна тільки у спеціально відведених місцях — на пляжах, де немає ям та вирв.

3. Не пустуйте на воді. Нерозумні "жарти", коли підлітки силоміць притоплюють один одного, нерідко закінчуються трагічно.

4. Перед входом у воду розігрійтесь вправами на суші. Однак пам’ятайте, що входити сп’янілим і надто розпашілим не можна, потрібно трохи охолонути та заспокоїтись.

5. Не купайтесь і не плавайте після вживання їжі. Це можна робити лише через дві години.

6. Категорично забороняється входити у воду після вживання алкогольних напоїв. Дуже часто люди тонуть, бо втрачають самоконтроль.

7. Якщо ви відчуваєте озноб, вийдіть із води, обітріться, розігрійте себе вправами.

8. Ніколи не плавайте при недугах, навіть найлегших.

9. Під час купання пильнуйте, по можливості, за тим, що роблять ваші товариші і, в разі необхідності, надавайте їм посильну допомогу.

10. Ніколи не "розігруйте" товаришів, вдаючи, ніби ви тонете.

11. Не купайтеся наодинці. Хтось повинен стежити за вами з берега.

12. Небезпечно пірнати на значну глибину без акваланга. Брак кисню викликає втрату свідомості. Ризикують і ті, хто користується несправним підводним обладнанням.

13. Якщо діти забажали покататися на човні, необхідно переконатися в його справності і з’ясувати, чи є в ньому рятувальні засоби. Під час таких прогулянок рекомендуємо суворо дотримуватись правил поведінки у човні.

14. Якщо ви вирішили відпочити біля води, то повинні розумно дозувати сонячні ванни. Це дозволить уникнути перегрівання тіла.

 

Олексій Блискавка,

начальник сектору цивільного захисту

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]