Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Культурний фронт. Чим займаються колективи під час війни
2022-04-12

Переборовши шок, розпач і розгубленість від ракетних ударів по мирних українських містах, працівники закладів культури Миргородської громади продовжили приймати відвідувачів та разом з ними волонтерили. Збирали гуманітарну допомогу, плели маскувальні сітки, теплі шкарпетки, готували харчі для військових, працювали з переселенцями, приймали читачів та користувачів Інтернету, проводили майстер-класи, ігрові програми для родин переселенців. З квітня відновили репетиції та гурткову роботу у тих закладах, які можуть забезпечити укриття у надзвичайних ситуаціях.

Начальник відділу культури Лариса Педченко розповідає: "Інтернет-центр бібліотеки ім.Д.Гурамішвілі став навіть місцем роботи для переселенців, які мають змогу працювати віддалено.  Щодня Інтернетом користуються до десятка осіб. З другої половини березня мистецька школа запрацювала у дистанційному режимі, намагаючись відволікти миргородських дітей від страшних реалій війни, лікуючи зранені душі музикою.  Велика кількість внутрішньо переміщених осіб в нашій громаді ( станом на 12 квітня зареєстровано майже 5 тисяч ВПО) змінила профіль роботи закладів. Працівники дитячо-юнацької бібліотеки займаються із дітками переселенців: це і голосне читання, і вивчення мови, і майстер-класи та ігрові програми. Міський будинок культури пропонує гостям міста та родинам переселенців уроки з декоративно-ужиткового мистецтва, хвилинки розваги за майструванням та ручною працею. Організували конкурс малюнків «Не здолати Україну!». З другої половини березня на прохання українців, які приїхали до нас у пошуках прихистку,  було  відкрито для відвідування музейні заклади". 

А ще миргородські артисти наполегливо працюють над оновленням репертуару і мають непереборне бажання славити нашу Перемогу. 

"Віримо, що Перемога буде за Україною і коли завершаться військові дії, працівники культури Миргородської громади відновлять свою  творчу діяльність та масові заходи", - розповіла  Лариса Педченко.

 Організаційний відділ 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]