Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Консультації з громадськістю: ЦЕВ потребує реконструкції
2018-11-22

Осередок культурного та духовного життя дітей та молоді Миргорода – Центр естетичного виховання, який внесений до Переліку найбільших закладів позашкільної освіти України і дав путівку в життя тисячам юних миргородців, потребує негайного ремонту. Технічний стан будівлі – аварійний, безпека перебування у закладі гуртківців - під загрозою. Питання подальшого функціонування  позашкільної установи турбує громаду і не сходить з поля зору міської влади.

Неодноразово у закладі відбулися зустрічі батьківського активу та працівників ЦЕВ, на яких розглядалося питання технічного стану будівлі, необхідності проведення її реконструкції для подальшого безпечного використання та проведення навчально-виховного процесу.

Сьогодні ЦЕВ налічує 20 гуртків художньо-естетичного та декоративно-ужиткового спрямування. У 50-ти групах навчається 800 вихованців. Гуртки відвідують діти та молодь різних пільгових категорій: діти з інвалідністю, сироти, з багатодітних родин. За останні роки дитячий контингент поповнився дітьми з родин внутрішньо переміщених осіб. Таких  у місті - 154. Також позашкільну освіту у нашому закладі із задоволенням здобувають діти, які навчаються у спеціалізованій школі-інтернаті для слабочуючих дітей, студенти художньо-промислового коледжу ім. М.В. Гоголя та професійно-технічного училища № 44. Для багатьох таких дітей наш заклад став другою домівкою, де можна цікаво провести дозвілля, отримати якісну освіту, вибрати майбутню професію і відволіктися від непростого сьогодення. ЦЕВ тісно співпрацює з освітніми закладами Миргородського району. Тому батьки особливо наголошували на потребі покращення умов перебування дітей у закладі, необхідності реконструкції та удосконалення матеріально-технічної бази.

Як дитяча установа, яка надає освітні послуги, ЦЕВ функціонує 50 років. Відновити позашкільний заклад коштом міського бюджету - не реально, - каже міський голова Сергій Соломаха, але і залишити в такому стані – небезпечно для здоров'я дітей. Тому місто знайшло можливий шлях отримати позабюджетні  кошти для реконструкції будівлі, що відноситься до пам'яток архітектури Миргородщини, - наголосив на черговій робочій нараді очільник міста. Проектну пропозицію "Реконструкція центру естетичного виховання за адресою: вул. Грекова 5 в м. Миргороді Полтавська обл." підготовлено для участі в Надзвичайній кредитній програмі для відновлення України.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]