Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Як розрізнити коронавірус та уберегтися від зараження: найновіші рекомендації
2020-03-13

Ці рекомендації від лікаря Лідії  Вендер поширюють зараз в Італії, де найскладніша ситуація з усіх європейських країн. Коронавірусна інфекція не викликає простуду з нежиттю або мокрим кашлем. Сухий кашель – це відмінна риса нового вірусу. Вірус не витримує тепла і швидко зникає, якщо піддається впливу температур вище 26-27 градусів, тому гарячі напої, такі як настоянки, бульйони або просто гарячу воду потрібно вживати в достатку протягом дня, ці гарячі рідини нейтралізують вірус. Уникайте пити крижану воду або напої з льодом (кубиками). Якщо заражена людина чхає перед нами, то вже за три метри вірус не потрапляє на нас.

Коли вірус знаходиться на металевих поверхнях, він живе близько 12 години, тому після дотику до металевих поверхонь, таких як двері, прилади, транспортні поручні і т. д., руки повинні бути ретельно вимиті і продезінфіковані спиртовим гелем.

Вірус може жити на одязі і тканинах від 6 до 12 годин, звичайні миючі засоби знищують його, елементи, які не можна прати щодня, рекомендується піддавати впливу сонця, і вірус загине.

Які симптоми вказують на вірус

Вірус спочатку викликає запалення в горлі і відчуття сухості. Цей симптом може тривати від 3 до 4 днів.

Вірус поширюється через вологу, присутню в дихальних шляхах, спускається в трахею і потрапляє в легені, викликаючи запалення легенів, яке триває близько 5 або 6 днів.

Пневмонія проявляється високою температурою і утрудненим диханням, класична застуда не супроводжується таким ефектом. У цьому випадку необхідно використовувати негайно протипневмонійні засоби.

Як ви можете уникнути зараження

Передача вірусу зазвичай відбувається при прямому потраплянні  інфекції. Після того, як торкалися тканин, або матеріалів, на яких міг бути присутній вірус, необхідно мити руки.

Вірус живе на наших руках тільки близько 10 хвилин, але за цей час може статися багато: потирання очей, торкання носа, – це дозволяє вірусу проникнути в ваше горло. Тому, для нашого блага і блага всіх, мийте руки дуже часто і дезінфікуйте їх.

Ви можете полоскати горло дезінфікуючими розчинами, які усувають або мінімізують кількість вірусу, який може проникнути в горло, при цьому він буде видалений до того, як він потрапить в трахею, а потім в легені.

Дезинфікуйте клавіатуру і мишу комп’ютера, кермо автомобіля

Ми повинні дбати про себе на благо і на благо інших

НОВІ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

Новий коронавірус NCP може не проявляти ознак інфекції протягом багатьох днів, до яких неможливо дізнатися, чи заражений людина. Але коли жар проявляється, в легких спостерігається 50% фіброзу, це занадто пізно для превентивного лікування!

Тайванські експерти пропонують щоранку проводити просту перевірку:

Глибоко вдихайте і затримуйте дихання на 10 секунд. Якщо це робите без кашлю, без труднощів і / або почуття задухи і т. Д., це говорить про те, що в легенях немає фіброзу, що вказує на відсутність інфекції. У ці критичні часи необхідно проводити таке управління щоранку в середовищі з чистим повітрям.

Це радять також японські лікарі, які ефективно лікують COVID-19.

Ми всі повинні стежити за тим, щоб у нас в роті і горлі завжди було волого, ви повинні пити ковток води, принаймні  кожні 15 хвилин. ЧОМУ? Якщо вірус потрапляє в воду або інші рідини через рот, він проходить через стравохід прямо в шлунок, де шлункові кислоти руйнують вірус, якщо регулярно не брати достатню кількість води, вірус може потрапити в трахею, а це небезпечно.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]