Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформація про стан законності та правопорядку на території м. Миргород у 2018 році
2019-03-05

Протягом 2018 року Миргородською місцевою прокуратурою спрямовувалися зусилля на розв'язання проблемних питань прокурорської діяльності, ефективну реалізацію визначених законом повноважень на всіх напрямах роботи. Так, прокуратурою здійснено ряд наглядово-практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності захисту прав і свобод громадян від злочинних посягань та зміцнення законності на піднаглядній території.

За наслідками минулого року на території міста спостерігається тенденція до зниження рівня злочинності на 24,5 %, по області зниження злочинності - на 5,8%. Протягом 12 місяців на території міста Миргород зареєстровано 403 кримінальні правопорушення, порівняно з 534 за аналогічний період минулого року.

Структуру злочинності складають: 6 особливо тяжких злочини, 111 тяжких злочинів, 203 злочин середньої тяжкості та 83 злочини невеликої тяжкості. Проведеним аналізом даних встановлено, що динаміку до зниження мають тяжкі злочини на 33,5 %, середньої тяжкості на 15,8 %, невеликої тяжкості на 30,8 %.

Переважна кількість зареєстрованих правопорушень залишаються злочини проти власності. Їх питома вага складає майже 75 %, у цей же час їх кількість в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року зменшилась майже на 15 %. Зареєстровано 280 злочинів проти 375.

Із 280 зареєстрованих злочинів проти власності: 212 крадіжок, з яких 16 квартирні, 6 грабежів, 1 розбійний напад та 55 шахрайств. Зменшилася на 50 % кількість грабежів (6 проти 12).

Рівень підліткової злочинності збільшився на 20 % (6 злочинів проти 5 у 2017 році).

Потребує активізації робота у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. У 2018 році на території міста їх виявлено 25, тоді як у 2017 році - 33. Також потребує покращення робота у протидії фактів збуту наркотичних засобів. Минулого року задокументовано 5 таких фактів, порівняно з 13 фактами у 2017 році.

Покращення потребує профілактична діяльність, зокрема і робота служб превентивної діяльності поліції у профілактиці злочинів. Так, вчинено у групі 19 кримінальних правопорушень, проти 12 у 2017 році, хоча зменшилися кількість злочинів, вчинених особами, які їх раніше вчиняли (89 проти 115) та злочини вчиненні у стані алкогольного сп'яніння (5 проти 19).

При загальному зниженню кількості вчинених злочинів зріс рівень їх розкриття. Так, у 2018 році слідчим підрозділом поліції, спільно з процесуальними прокурорами до суду скеровано 206 обвинувальних актів, проти 190 - у 2017 році.

Також забезпечено належний рівень підтримання публічного обвинувачення в судах.

За участі прокурорів апарату Миргородської місцевої прокуратури у 2018 році Миргородським міськрайонним судом постановлено вироки у 171 кримінальному провадженню, до покарання у виді позбавлення волі засуджено 13 осіб.

Ефективним є застосування інституту укладання угод у кримінальному провадженні. Зокрема, відповідно до вимог КПК України укладено 83 угоди, з них 39 -  про примирення та 43 -  про визнання винуватості.

Миргородська місцева прокуратура активно відстоювала і продовжує відстоювати інтереси держави та територіальних громад району у сфері захисту державного та комунального майна представницькими заходами.

Протягом 2018 року апаратом місцевої прокуратури до суду направлено 9 позовних заяв на суму 30 838 тис. грн. (в порядку цивільного судочинства - 4 позовні заяви на суму 3 373 тис. грн., господарського судочинства - 2 на суму 27 465 тис. грн., адміністративного - 3) з них:

  • у бюджетній сфері 3 на суму 16 тис. грн. (про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину);
  • у земельній сфері 6 на суму 30 822 тис. грн.(площа земель за вказаними позовами становить 871 га)

Судами задоволено 4 позовні заяви на суму 1 334 тис. грн., з них: у бюджетній сфері - З позовні заяви на суму 72 тис. грн. (про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину);    у земельній сфері - 1 на суму 1262 тис. грн. (площа землі становить 40 га).

Крім того, протягом поточного року працівниками Миргородської місцевої прокуратури забезпечено участь в розгляді судами 75 протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, складених працівниками Управління захисту економіки в Полтавській області ДЗЕ НП України (в тому числі і за матеріалами Миргородської місцевої прокуратури). За результатами їх розгляду 61 особу (серед яких 32 депутати сільських, селищних, міської, районних рад, 3 посадовці публічного права, 1 державний службовець, 1 службова особа органів внутрішніх справ, 1 службова особа податкової поліції) притягнуто до адміністративної відповідальності та застосовано до них адміністративні стягнення у вигляді штрафів.

Окрім цього, прокуратурою постійно приділяється увага нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Миргородською місцевою прокуратурою упродовж 2018 року проводилися перевірки додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру. За результатами перевірок внесено 26 актів прокурорського реагування, які розглянуто та задоволено, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 3 службові особи.

Розгляд звернень громадян та організація їх прийому залишається одним із важливих напрямів діяльності органів прокуратури, спрямованих на реальний захист прав і свобод людини та громадянина, зміцнення законності й правопорядку.

Упродовж 2018 року до Миргородської місцевої прокуратури надійшло 464 звернення, з них 137 прийнято прокурорами під час особистого прийому громадян. У порівняні з 2017 роком, через зміни у законодавстві, має місце тенденція до зменшення кількості звернень.

В.В. Пономаренко,

керівник Миргородської прокуратури, юрист 1 класу

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]