Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Головні питання наради з інспекторами рад мікрорайонів
2020-06-01

Питання благоустрою міста та зміни, які відбулися в сфері житлово-комунальних послуг, обговорили на нараді за участю інспекторів рад мікрорайонів. Утримання міської територїі в належному естетичному стані - це постійна тема в  роботі міської влади. Нині, коли місто живе в умовах карантину та  рясних дощів, необхідно покосити траву. У відділі житлово-комунального господарства нагадують, що згідно з Правилами благоустрою території міста Миргорода, прибирання територій, прилеглих до домоволодінь, покладається на їх власників.

Основне навантаження в цьому контексті лежить на комунальних підприємствах, які  обкошують ввірені їм території. Однак по місту багато ділянок, де власники, з різних причин, не дбають про їх естетичний стан. Саме цьому питанню і було приділено максимум уваги та обговорення.

Нагадаємо, що згідно з (п.5.6.3) Правил благоустрою території м.Миргорода,  захаращення прилеглих до домоволодінь територій бур’янами, травою заввишки більше 10 см, а також будівельними матеріалами, сміттям, побутовими відходами є порушенням Правил благоустрою території міста. За вищевказані порушення передбачено штрафні санкції на громадян у розмірі від 340 до 1360 грн.

Наступне питання стосувалося врегулювання відносини між співвласниками та управителем багатоквартирних будинків. Відповідно до змін, які відбулись в державі у сфері житлово-комунальних послуг, Комунальне підприємство «Миргородська управляюча компанія» Миргородської міської ради, яке є правонаступником Миргородського комунального житлово-експлуатаційного управління, надає роз’яснення щодо порядку подальшого утримання багатоквартирних житлових будинків міста Миргород. Законом України «Про житлово-комунальні послуги», який набув чинності стосовно управління в червні 2018 року, остаточно врегулювано відносини між співвласниками та управителем, а також закріплено право співвласників будинку обирати управителя та будувати з ним договірні відносини. В цьому законі відсутнє поняття послуги з утримання будинку та прибудинкової території, натомість з’являється послуга з управління багатоквартирним будинком. Але найголовніше, після набуття чинності цих норм органи місцевого самоврядування втратили право встановлювати або змінювати тарифи на утримання будинку та прибудинкової території. Таким чином, ціна на послугу з управління багатоквартирним будинком визначається за рішенням зборів співвласників будинку. За їх результатами укладається договір між співвласниками багатоквартирного будинку та управителем.

Зміни в законодавстві змушують розпочати процедуру переходу на послугу з управління багатоквартирним будинком. Якщо не відбудеться перехід на послугу з управління, виникає ризик обмеження надання послуг на даний час, а в подальшому взагалі їх припинення, так як тариф з утримання будинку та прибудинкової території останній раз затверджували в травні 2018 року і з того часу жодних змін в тарифній політиці Миргородського КЖЕУ не відбувались.

Тому найближчим часом представники КП «Миргородська управляюча компанія» проведуть виїзні зустрічі у радах мікрорайонів, де проінформують про нові зміни в законодавстві.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 22 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]