Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Екологічна політика України та MO.GE.DI.CO
2018-11-12

Уряд розглянув та схвалив, розроблений Мінприроди законопроект «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів». Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, зазначивши, що до цього часу розрахунок викидів парникових газів в Україні проводився без використання єдиної методики, яка б показувала реальні дані щодо цих викидів. Йдеться про діяльність великих енергетичних та промислових підприємств, які повинні будуть використовувати єдину методику розрахунку викидів СО2, подавати плани моніторингу та звіти про їх виконання.

«Все більше країн впроваджують інструменти регулювання викидів парникових газів задля досягнення цілей Паризької угоди та недопущення негативних змін клімату. Україна – не виняток. Цей законопроект дозволить запровадити в Україні європейську систему моніторингу викидів парникових газів, а у подальшому будь-який з інструментів скорочення викидів CO2, або Систему торгівлі квотами на викиди, або вуглецевий податок чи інші, які будуть стимулами для підприємств зменшувати обсяги викидів парникових газів», - розповів Остап Семерак.

Мінприроди розробило документ на виконання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС за підтримки Світового Банку. Окрім цього, запровадження даної системи передбачено Планом заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року

Також законом передбачено запровадження нового інституту верифікаторів, які перевірятимуть правильність наданої підприємствами інформації.

У цей самий час Миргород працює на випередження та уже дбає про своїх мешканців та впроваджує Проект Європейського Союзу "Модернізація виробництва, постачання та споживання теплового району в місті Миргород (MO.GE.DI.CO)", що покликаний зменшити споживання природного газу, збільшити відсоток споживання відновлюваних джерел енергії та використовувати енергоефективне обладнання. Проект триватиме протягом 2018-2021 років та коштуватиме 1 019,5 тис. євро, з яких грант від ЄС 762,8 тис. євро, кошти міського бюджету – 256,7 тис. євро. Цілями Проекту є зниження викидів СО2 на 20% в рамках обраного теплового району міста, використання відновлювальних ресурсів, зниження тепловтрат при доставці теплоносія та енергоефективна модернізація дитячого садочку № 10.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 березня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]