Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До зустрічі в гостях у Гоголя!
2016-07-20

Фестиваль «В гостях у Гоголя» - завершився. Два тижні справжнього музичного свята. Концерти і музичний спектакль, конкурс і заняття у Літній музичній школі, майстеркласи і лекції для фахівців і батьків.У фестивалі взяли участь маленькі і дорослі музиканти з різних міст України: Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Хоролу,і нашого Миргорода, а також з різних країн: Великобританії, Австрії, Іспанії, Росії та Китаю.

До нас приїздили всесвітньо відомі скрипалі – Валерій Соколов (Англія) і Богдана Півненко (Україна), гитарист Володимир Доценко (Україна), талановиті юні музики: маленький піаніст з великим майбутнім Роман Федюрко (Київ), уже відомий у світі 17-річний скрипаль Дмитро Удовиченко (Харків, але на майбутній рік напишемо вже – німецьке місто ‑ Ессен), арфістка Євгенія Марченко (Росія), флейтистка Іріс Маасс (Австрія). Зацікавили своїм мистецтвом співак Лю Нін (який на наступний рік обіцяв розучити українські пісні) і піаністка Нахере Ріос Дора (Іспанія; її вчителька з влучним українським іменем Надія обіцяла привезти на наступний рік вже не одну, а кілька своїх учениць).

Наші миргородські музики достойно відповідали високій планці цього фестивалю. Завдяки учням Дитячої музичної школи ім. А.П. Коломійця ‑ Ярославі Моргун і Ярині Курилко ‑ дехто з наших гостей уперше почув нашу співучу бандуру вокальну; а Назарій Ковальчук і Дарина Мельник захопили слухачів завзятою грою на акордеоні і баяні. Випускник нашої музичної школи Єгор Воронцов став володарем Гран-прі конкурсу «Народні інструменти», випередивши харків’ян, які мають фундаментальну підготовку в Харківській середній спеціальній музичній школі-інтернаті (ХССМШі), Школі педагогічної практики при Харківському національному університеті мистецтв ім. І. П. Котляревського, Музичному училищі ім. Б.М. Лятошинського. Наша землячка піаністка Валерія Бадьон в цьому році закінчила ХССМШі і прекрасно виступила і як солістка, і як концертмейстер в дуеті зі знаменитим Удовиченко.

«Я приїхав у Миргород перед від’їздом на навчання в Німеччину, щоб набратися духовності і краси нашої любої України. Я мрію грати – солістом, в ансамблях, оркестрах по всьому світові. Але я завжди буду проїжджати з безкоштовними концертами і Україну і обов’язково у Миргород, який я полюбив як місто тиші, натхненного спокою і краси. Я буду приїжджати , як зараз це робить мій кумир Валерій Соколов», ‑ признався у щирій, відвертій бесіді Дмитро Удовиченко.

Кінець фестивалю – це планування наступного! У Художнього керівника фестивалю – заслуженого діяча мистецтв України, професора Валерія Алтухова –  завжди так!

А учасники і гості фестивалю просили передати усім його організаторам: начальнику відділу культури і туризму Ларисі Педченко, директору РБК Віктору Фещенку на чолі з Миргородським міським головою Соломахою Сергієм Павловичем – ВЕЛИКЕ «ДЯКУЄМО!!!».

Тетяна Казакова,

фото Анфіси Сметаніної

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]