Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Частка ПДФО до місцевих бюджетів має бути збільшена на 5%, – АМУ
2021-06-08

Асоціація міст України наполягає, що кожна громада, незалежно від того сільська, міська чи селищна повинна мати свій додатковий ресурс у вигляді 5% ПДФО, це дасть змогу збільшити бюджет. Нині АМУ здійснила розрахунок по кожному бюджету на прикладі планових показників бюджету поточного року, який демонструє додатковий обсяг надходжень до скарбниці територіальної громади.

АМУ відстоює позицію та проводить системну роботу щодо законодавчого врегулювання питання сплати ПДФО по структурних, відокремлених або будь-яких інших підрозділах юридичної особи незалежно від організації їх структури до відповідних бюджетів ОМС саме за місцем здійснення діяльності такими підрозділами.

Законопроєкт № 5244-3: «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб за фактичним місцем здійснення діяльності фізичними особами», як найбільш прийнятним, що відповідає потребам органів місцевого самоврядування, а також з пропозиціями його удосконалення, які запропонувала АМУ, зокрема організація вважає, що законопроєкт потрібно удосконалити та доповнити в частині:

– відновлення контролю за правильністю сплати платниками ПДФО (податковими агентами) з боку територіальних підрозділів ДПС, в тому числі за дотримання ними порядку сплати (перерахування) ПДФО до бюджету;

– встановлення відповідальності для платників ПДФО (податкових агентів) за перерахування податку до бюджету не за належністю з порушенням вимог статті 168 ПКУ.

Нагадаємо, правління АМУ ще у квітні підтримало законопроєкти, що перебувають на розгляді Верховної Ради України і стосуються збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів та зарахування ПДФО за місцем розташування виробничих потужностей суб’єктів підприємницької діяльності (законопроєкти №5066 та №5066-1).

Для місцевого самоврядування збільшення відсотку зарахування ПДФО на 5% це:

– зміцнення спроможності громад

– Збільшення частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування ПДФО дозволить частково компенсувати видатки перекладені державою на органи місцевого самоврядування, а саме: на утримання закладів профтехосвіти; фінансування державних соціальних гарантій; виплату заробітної плати непедагогічним працівникам закладів середньої освіти, утримання таких закладів, забезпечення навчального процесу; фінансування комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я.

Покращення рівня послуг

Завдяки збільшенню частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів громади матимуть можливість покращувати систему охорону здоров’я, соціальні послуги, інфраструктуру, благоустрій тощо.

Соціальна  справедливість

Важливо, щоб кошти платників податку залишалися на місцях і спрямовувалися на покращення якості послуг, а не йшли на доплати топ-чиновникам.

Полтавське регіональне відділення Асоціації міст України

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]