Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Бюджетні питання другої сесії Миргородської міської ради
2020-12-17

Низка сесійних питань, які розглядали 15 грудня, стосувалася виконання міського бюджету за 9 місяців поточного року та змін до головного фінансового документу. У цьому році склалася непроста ситуація з виконанням міського бюджету. І це було цілком прогнозовано ще з початку впровадження в країні карантинних обмежень. Звітуючи на сесії міської ради, начальник фінансового управління Сергій Скляр повідомив, за підсумками звітного періоду план виконано на 91,2%. Невиконання планових показників та суттєве зменшення надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року спричинено через  запровадження карантинних заходів для протидії поширенню коронавірусної хвороби та ухвалені рішення для суб'єктів господарювання про звільнення від окремих видів податків.

Відтак дохідна частина бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів виконана на 91,2%. Отримано - 225, 8 млн. гривень. Без урахування трансфертів план виконано майже на 92%. Отримано надходжень в сумі 175 млн.грн. Загалом невиконання становить 15 млн. 400 тис грн.  Найбільше недоотримано коштів по  ПДФО - майже, 15 млн.грн., єдиному податку - 1,7 млн.грн., платі за землю - 1,5.млн.грн., за надання адміністративних послуг – 800 тис.грн.

Щодо надходжень, то ключовим джерелом наповнення міського бюджету залишається податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок. Основними бюджетоутворюючими підприємствами залишаються ПрАТ "Миргородкурорт", Регіональна філія "Південна залізниця" та "Миргородський завод мінеральних вод". Завдяки перевиконанню бюджету розвитку виконано ремонти доріг та тротуарів, заходи з благоустрою, капітальні ремонти житлового фонду та модернізовано заклади бюджетної сфери. Найбільше коштів було спрямовано на освітню галузь За звітний період освоїли майже 97 млн. гривень. На житлово-комунальне господарство  спрямовано  16,4 млн грн., на соціальний захист населення – 11 млн.грн. Виділялися кошти і на підтримку комунальних підприємств міста.

Окремими рішеннями депутати проголосували на сесії про внесення змін до Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Миргородтеплоенерго» на 2020 рік. Мова йшла про виділення 1 млн. 100 тисяч гривень на покриття зобов'язань підприємства перед корпорацією НЕФКО за взятий кредит на виконання робіт з реконструкції теплового району "Авіамістечко". Додаткові 100 тисяч гривень спрямували на підготовку проєктно-кошторисної документації для реконструкції очисних споруд КП "Миргородводоканал". На реалізацію програми “Здоров’я жителів міста Миргорода” для забезпечення міського населення препаратами інсуліну хворих на цукровий та нецукровий діабет – 200 000 грн. субвенції з міського бюджету перераховано районному бюджету Миргородського району. Додаткові кошти було спрямовано на завершення фінансового року для Хомутецької сільської ради та уточнено бюджет Петрівцівської сільської ради.

Низка сесійних рішень стосувалася перерозподілення раніше виділених коштів в межах різних статей програми. Переглядали  програму природоохоронних заходів для фінансування з фонду захисту навколишнього середовища, програми з благоустрою міста та з ремонту об'єктів дорожньо-мостового господарства, програму інвестиційної діяльності міста, програму розвитку спорту, програму соціального захисту населення тощо. 

Коментуючи бюджетне питання міський голова Сергій Соломаха акцентував, нині триває активна робота над впорядкуванням бюджету Миргородської громади на наступний рік. Плануючи фінансовий документ, який мають ухвалити на черговій сесії, буде максимально враховано потреби всієї громади, яка віднедавна збільшилася. Задля забезпечення належними послугами жителів 11-ти  сільських рад, які ввійшли до Миргородської громади, депутати затвердили новий штатний розпис та зміни в структурі апарату міської ради і її виконавчих органів. На наступний рік вона має бути збільшена. Додаткові штатні одиниці буде введено у відділі центру  надання адміністративних послуг (ЦНАП), місце роботи яких буде в сільських радах. Для  забезпечення комунікації з виконавчим комітетом і вирішення нагальних питань, які будуть виникати у сільській  місцевості, додано інспекторів у організаційний відділ. Інспектори також працюватимуть у сільській місцевості. Оскільки чимало питань додасться і в сфері регулювання земельних відносин, то буде також реформовано і земельний відділ. Сергій Соломаха пояснив, що такий штатний розпис складено на перехідний період реформування, а через півроку буде переглянутий.

Також на засіданні було ухвалено рішення Про затвердження статутів комунальних підприємств розформованих територіальних громад та їх  реорганізацію шляхом приєднання до Миргородської міської ради. Документом передбачено, що в результаті реорганізації майно, майнові права та обов’язки ліквідованих комунальних  підприємств  переходять до правонаступника – комунального підприємства "Миргородводоканал" Миргородської міської ради.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]