Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Біоенергетика в Миргороді
2018-07-19

Останнім часом громадськість часто говорить про проблеми ефективного використання енергоресурсів, необхідність застосовувати новітні технології та відновлювані джерела енергії, дбайливо ставитися до довкілля та зберігати природні багатства для наступних поколінь.

Вартість природного газу постійно зростає, що поставило на грань виживання ряд галузей народного господарства. Тому необхідність впровадження альтернативних джерел енергії та енергозберігаючих технологій є пріоритетною. Одним з рішень цього питання може стати широке застосування біотехнологій з місцевих дешевих видів палива.

Біомаса - це давнє джерело енергії та, напевно, початок паливної революції в майбутньому. Протягом сотень тисяч років люди використовували біомасу - у вигляді деревного палива, деревного вугілля, рослинні і тваринні відходи як джерело тепла.

Сьогодні біомаса займає четверте місце за значенням палива в світі. Технології отримання енергії з використанням котлів на біомасі знаходяться на початковій стадії свого розвитку в Україні і мають хороші перспективи в найближчому майбутньому. Біопаливо екологічно нейтральне: при спалюванні виділяється рівно стільки хімічних речовин, скільки їх синтезується і при утворенні біомаси. Тому, виходячи з аргументованих фактів, можна виділити основні пункти переваги використання котлів на біопаливі:

- використання біомаси стає дешевим місцевим альтернативним джерелом енергії у вигляді палива для систем опалення різних типів будинків і будівель;

- зменшення викидів в атмосферу СО2, а якщо це біопаливо рослинного походження, то при вирощуванні ці рослини поглинали СО2, що дає подвійну користь;

- головна перевага - енергонезалежність - система якісного та безперебійного живлення теплом.

Досвід країн ЄС показує, що з усіх секторів біоенергетики найбільш динамічно розвивається виробництво теплової енергії. В Україні ситуація аналогічна: з усього обсягу біомаси, що використовується для виробництва енергії, левова частка припадає саме на виробництво теплової енергії.

Миргород теж починає використовувати біопаливо для виробництва теплової енергії. Наприкінці 2017 року затверджено до реалізації проект Європейського Союзу "Модернізація виробництва, постачання та споживання теплового району в місті Миргород (MO.GE.DI.CO)". Метою проекту є проведення комплексної модернізації теплового району м. Миргород з участю відновлюваних джерел енергії у відповідності до Плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста, зменшення споживання енергії та викидів СО2, підвищення кліматичної нейтральності.

З 1 квітня 2018 року Фундацією ПАУСІ спільно із Миргородською міською радою офіційно розпочато реалізацію цього Проекту, який фінансується ЄС та Миргородською міською радою. Завдяки MO.GE.DI.CO в місті буде модернізовано котельню по вул. Прорізній 4-А із заміною газових котлів, на котли на біомасі, встановлять нові енергоефективні мережеві насоси, оновлять інше обладнання котельні. Також буде замінено ділянку теплових трубопроводів на попередньо ізольовані та збудовано новий сегмент теплової мережі, закрито неефективну  котельню на вул. Гоголя, 34-А. Також буде виконано енергоефективну модернізацію ДНЗ №10. Окремим заходом проекту стане вдосконалення системи онлайн-моніторингу споживання енергії у 10 муніципальних будівлях. Терміни реалізації Проекту 2018 - 2021 рр.

Впровадження зазначених заходів дозволить по тепловому району скоротити споживання енергетичних ресурсів на 50,0%,скоротити використання природнього газу на 1035 тис. м3/рік. Основний соціальний ефект від запровадження заходів Проекту полягає в покращенні кліматичних умов в помешканнях та у приміщенні ДНЗ №10, а в подальшому, як правило, з часом нижчі рахунки за опалення.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]