Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Атестація робочих місць - шлях до захисту працівників
2015-07-23

Належні безпечні і здорові умови праці в процесі трудової діяльності гарантовані кожному громадянину основним законом держави – Конституцією. В разі зайнятості працівників на роботах, пов’язаних із негативним впливом на здоров’я шкідливих виробничих факторів, держава гарантує право на певні пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах, а саме: пільгове пенсійне забезпечення, щорічну оплачувану додаткову відпустку, підвищену оплату праці, скорочену тривалість робочого тижня, безоплатне лікувально-профілактичне харчування. Встановлення даних пільг та компенсацій проводиться за результатами атестації робочих місць за умовами праці, порядок проведення якої визначений постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992р. №442 «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці».

Питання соціального захисту працівників, які зайняті на роботах з шкідливими та важкими умовами праці, якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці та надання працівникам відповідно до законодавства пільг та компенсацій за роботу у шкідливих умовах праці знаходиться на контролі в управлінні праці та соціального захисту населення Миргородської міської ради.

Управлінням праці та соціального захисту населення Мирородської міської ради проводяться вивчення на підприємствах, установах організаціях щодо соціального захисту працюючих у шкідливих умовах праці. Впродовж І півріччя 2015 року атестовано 4 робочих місця у шкідливих умовах праці на 2 підприємствах, на яких працює 25 працівників.

По результатах проведених вивчень складено реєстр, до якого входять 70 суб’єктів господарської діяльності, на яких у шкідливих умовах праці працює 1233 чол., підлягає атестації 441 робоче місце, у тому числі на пільгову пенсію 114 робочих місць.

Результати атестації робочих місць є підставою для встановлення у колективному договорі пільг та компенсацій за умовами праці.

Таким чином, враховуючи важливість проведення атестації робочих місць за умовами праці для забезпечення захищеності працюючих, зайнятих на роботах з несприятливими умовами праці, керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності і господарювання та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, зобов’язані вжити необхідних заходів для її проведення, а на тих підприємствах, де термін її закінчився – провести чергову атестацію.

За отриманням методично-консультативного роз’яснення щодо Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення Миргородської міської ради за адресою: вул. Гоголя, 92 кабінет №1 та за тел. 5-44-09.

 

Головний спеціаліст відділу праці УПСЗН

Миргородської міської ради Т. М. Овлах

ОГОЛОШЕННЯ
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]