Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Анкета застрахованої особи – чи всі ми знаємо про її існування та зміст?
2020-12-17

У Пенсійному фонді України накопичена і підтримується в актуальному стані унікальна база даних про всіх застрахованих осіб - Реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Кожен, хто досяг повноліття і почав працювати, стає застрахованою особою, отже, - потенційним “клієнтом” Фонду, і сплачує до пенсійного бюджету частку заробленого.

На кожну застраховану особу у Реєстрі створюється персональна електронна облікова картка з унікальним номером, в якій накопичується чимало важливої інформації. Зокрема, про суми заробітної плати, різні соціальні виплати, з яких сплачено страхові внески, тривалість страхового стажу, розмір пенсії тощо.

А використовуються дані Реєстру тоді, коли настає час забезпечення соціальних прав громадян через втрату працездатності або втрату годувальника; через безробіття, пов’язане з незалежними від людини обставинами, а також при досягненні пенсійного віку та в інших випадках, передбачених законодавством.

Свідомі, небайдужі громадяни, які дбають про сьогоднішній день і соціально захищене майбутнє, зацікавлені у тому, щоб до облікової картки були своєчасно внесені дані про зміну персональних даних або про виявлення будь-яких розбіжностей.

Перевірити вкрай важливу для всіх працюючих інформацію, що відображена в обліковій картці Реєстру застрахованих осіб, можна в особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/).

Якщо під час перегляду у відомостях, занесених до облікової картки, виявлені некоректні дані, або застрахована особа має підстави внести зміни до наявної інформації про себе, слід подати до установи Пенсійного фонду анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення даних в реєстрі застрахованих осіб та документи, що підтверджують внесення/зміну/уточнення даних і належність помилкових даних саме цій особі.

Подати згадану анкету можна особисто або через представника. Але найсучасніший і найзручніший спосіб – дистанційний, за допомогою порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, електронна адреса якого вказана вище.

Для цього необхідно здійснити наступні дії:

1. Ввійти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

2. У розділі «Комунікації з ПФУ» обрати «Анкета для зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб».

3. Зазначити дані, які змінюються, додати сканкопії документів, що підтверджують внесення/зміну/уточнення даних і належність помилкових даних цій особі (паспорт або інший документ, що посвідчує особу, документ, який підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків або право здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта).

4. Сформувати анкету і відправити її до Пенсійного фонду.

Довідково: з початку поточного року фахівцями Головного управління Фонду внесено 1622 зміни до персональних облікових карток застрахованих осіб.

Через вебпортал ПФУ застрахованими особами надіслано 390 анкет про внесення змін до їх облікових карток.      

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]