Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
28 липня – День хрещення київської Русі - України
2018-07-27

День хрещення Київської Русі відзначають у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира - 28 липня. Це свято є в українському календарі з 2008 року. На державному рівні його встановили з нагоди 1020-річчя хрещення Київської Русі, що, як відомо, відбулося у 988 році. Того року мешканців Києва хрестив князь Володимир Перший Святославович. Далі процедуру хрещення провели й в інших містах. Християнство стало масовою релігією на Русі, хоча далеко не всі одразу погодилися відмовитися від язичництва.

Історична довідка: поява державності у східних слов’ян відбилося також в духовному житті. Це проявилося в залученні Давньої Русі до християнських цінностей. Релігійні реформи здійснив князь Володимир Святославович (980-1015). Прийняття спільної релігії вимагали інтереси єдності Київської Русі.
  Спочатку князь Володимир спробував створити єдиний пантеон язичницьких богів, яким поклонялися в різних областях країни, і таким чином перетворити Київ на духовну столицю. Ця реформа зазнала невдачі. Близько 988 р державною релігією Русі стало православне християнство, запозичене з Візантії. Володимир, охрестившись сам, наказав хрестити свою, дружину, а потім і весь народ. Християнство, що вводиться з волі київської знаті і полянської громади, наражалося на опір інших слов’янських громад. Тому його поширення на Русі тривало до XIII-XV ст.
  Хрещення Русі створило нові форми взаємодії людей як усередині країни, так і з навколишнім світом. Прийняття християнства ввело Київську Русь до світової християнської спільноти; полегшило налагодження зв’язків з державами Європи; сприяло збагаченню культури давньоруського суспільства, стало стимулом поширення запозичених з Візантії живопису, архітектури, писемності, літератури.

З 2008 року, враховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та громадськості, указом президента України Віктора Ющенка № 668/2008 від 25 липня 2008 року День хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України. Відзначається це свято 28 липня - у день пам’яті князя Володимира - хрестителя Київської Русі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]