Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Пам’ять живе у наших серцях: до 171 річниці від дня народження Панаса Мирного
2020-05-13

13 травня – особливий день не лише для нашої шкільної родини, а й для всього Миргородського краю. Адже саме у цю чарівну пору, коли все навкруги оживає, коли чути спів солов’я – народився П. Я. Рудченко. Миргород найбільше полонив молодого майбутнього письменника. Куди б не переїздила його родина, Панас Якович завжди повертався до рідної домівки, яка його дуже приваблювала. Особливо йому подобалася природа, яка завжди допомагала та надихала митця на написання нових творів.

І якою б нудною не була чиновницька служба, але завжди знаходився час для улюбленої справи – літератури. Саме робота у цій сфері і привела його до визнання – письменника називали другою після Івана Котляревського людиною, яка своїм талантом уславила полтавський край.

Твори Панаса Мирного викликали захоплення у багатьох його сучасників – акторів, митців, громадських діячів і здобували популярність не тільки в Україні, а й за кордоном. Їх широко видавали у перекладах болгарською, латвійською, литовською, молдавською, російською, словацькою, чеською й іншими мовами.

Життя Панаса Яковича це історія успіху. І не лише у сфері літератури, – він відомий і як публіцист, і як громадський діяч, і як високопоставлений службовець (дослужився до чину дійсного статського радника, що було прирівняно до військового чину генерала), і як справжня людина – добра, зичлива і по-справжньому людяна.

Наш видатний земляк був відомий своєю працелюбністю. За що б він не брався, все він робив дуже старанно і скрупульозно, не визнаючи права на неточності і помилки. Мабуть саме його виняткова працелюбність, у поєднанні з умінням бачити красу і любов’ю до рідного краю, і є таємницею життєвого і творчого успіху Панаса Мирного.

У час, коли у рідному місті знову квітне весна, згадаємо славне ім’я великого українця. Нехай світла пам’ять про письменника навчить нас його прагненню до досконалості і дасть сили миргородцям на гарні справи.

Директор шкільного музею Панаса Мирного Миргородської ЗОШ № 1

Москаленко Н.Г.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]