Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
16-ти річним нові паспорти України оформляють безкоштовно
2016-01-13

Десятикласниця ЗОШ №1 ім. П. Мирного Євгенія Троцак, учень ПТУ № 44 Артем Додух та учениця СПШ №5 Тетяна Пономаренко першими звернулися до міграційної служби за оформленням паспортів  нового зразка. Майбутні документи громадянина України, на думку старшокласників, більш сучасні та зручніші.

Оформлення та видача паспорта здійснюються територіальним підрозділом ДМС за місцем проживання особи в Україні, - говорить начальник миргородського підрозділу Марія Литвишко. Це означає, що паспорт-картку в місті Миргороді можуть отримати лише ті громадяни, місцем проживання яких є місто Миргород або Миргородський район. Новий біометричний паспорт у вигляді картки 16-річним оформлюється безкоштовно.

Прийом документів та оформлення біометричних даних комп’ютерною програмою триває від 10 до 15 хвилин, - розповіла головний спеціаліст відділу Оксана Назаренко.

- Для того, щоб подати документи на виготовлення паспорта України на досягнення 16 річного віку, громадянам потрібно подати свідоцтво про народження, копію паспорта батька та матері. Ми в нашій системі заносимо всі дані, дитина при бажанні з батьками можуть звіряти дані, ми фотографуємо на місці, беремо зразок  підпису, який потім буде знаходитися на пластиковій картці, - пояснює Оксана Назаренко.

У новому паспорті не буде інформації про укладення шлюбу і місце проживання: для підтвердження місця проживання, міграційна служба на прохання громадянина безкоштовно видасть йому паперову виписку з реєстру. Але з розвитком надання електронних адмінпослуг необхідність у такій виписці відпаде. А ще додає Марія Литвишко, кошти за оформлення закордонних та внутрішніх паспортів надходитимуть до місцевих бюджетів.

За минулий рік ця сума склала близько 600 тисяч грн. У Миргороді подали і оформили документи у  2015 році близько 4 тис. осіб. Державна міграційна служба надала обладнання для прийому документів на оформлення паспорта громадянина як для виїзду за кордон так і тепер паспорта-картки, а міська влада надала допомогу в облаштуванні робочого місця оператора,- зазначила Марія Литвишко.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]