Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Розглянули земельні питання
2018-06-20

20 червня відбулося засідання комісії з питань промисловості, приватизації та земельних ресурсів. До порядку денного було внесено більше 10 питань у сфері земельного законодавства.

Особливо докладно йшло обговорення проектного рішення про звернення до Верховної Ради України щодо прийняття Постанови про встановлення і зміну меж  Миргорода. За словами начальника земельного відділу Тетяни Зелінської, відсутність встановленої межі міста істотно ускладнює діяльність міської ради в частині розпорядження землями комунальної власності,  порушує конституційні права громадян, а саме, унеможливлює оформлення прав на землю, оскільки громадяни, що проживають в житлових будинках мають реєстрацію мешканців міста, та спричиняє зменшення грошових надходжень до місцевого бюджету. Це призводить і до конфліктних ситуацій, що відображається на ефективності використання земель.

Підставою для встановлення нових меж міста є передбачені Генеральним планом Миргорода для перспективного розвитку економіки, соціальної сфери, інженерно – транспортної інфраструктури міста, території, що потрібні для розміщення усіх видів міського будівництва, які складають 1145 га. За рахунок внутрішньо міських ресурсів можливо використання 574,7 га, тому виникла необхідність включення в проектні межі міста 570,3 га земель Миргородського району. Крім того, до проектної межі міста згідно Генерального плану включено ще 828,7 га, з яких 600 га - це військова частина з аеродромом, що приєднуються до міста, а також з планувальних міркувань ще 228,7 га, з яких існуюче та проектне кладовище, існуюча забудова, смуга відводу залізниці тощо. Як пояснила доповідач, розроблений Проект землеустрою щодо встановлення меж міста погоджено усіма сільськими радами, що передають земельні ділянки до меж міста. Крім цього рішення про погодження Проекту землеустрою щодо встановлення меж Миргорода прийнято Миргородською районною радою та Миргородською міською радою. Погодження також надано Миргородською РДА та Полтавською обласною радою.

До того ж Полтавська обласна рада подала до Верховної Ради України Проект землеустрою щодо встановлення меж Миргород для розгляду та прийняття відповідної постанови. Нажаль, до цього часу, проект постанови Верховної Ради України "Про зміну і встановлення меж міста Миргород і Миргородського району Полтавської області" не виносився на розгляд депутатів Верховної Ради України. Вислухавши ґрунтовне пояснення члени профільної комісії підтримали даний проект рішення.

Також на порядку денному було опрацьовано питання про надання згоди на добровільне приєднання територіальних громад сіл (селищ) до територіальної громади міста Миргорода; про встановлення ставок та пільг із сплати  земельного податку; про затвердження ставок орендної плати за земельні ділянки комунальної власності в місті Миргороді; про припинення договорів оренди земельних ділянок та прав постійного користування земельними ділянками; про поновлення договорів оренди земельних ділянок та надання в оренду земельних ділянок; про надання дозволів (згоди) на виготовлення документацій із землеустрою; про затвердження та погодження документацій із землеустрою; про проведення земельних торгів (аукціонів) щодо продажу земельних ділянок або продажу прав оренди земельних ділянок комунальної власності; про надання дозволів (згоди) на розробку документацій із землеустрою на земельні ділянки, які перебувають у користуванні громадян; про надання громадянам дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок; про затвердження громадянам документацій із землеустрою, передачу земельних ділянок у власність та оренду.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]