Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Козацькому роду нема переводу
2017-10-26

Успішний розвиток освітнього закладу без активної участі й підтримки сім’ї неможливий. Це давно розуміє творчий, дружній педагогічний колектив Центру естетичного виховання. Тому однією із форм активної співпраці з вихованцями гуртків та їх батьками вже другий рік поспіль є організація та проведення загальноЦЕВівських родинних свят.

Ось і цього року погожого осіннього дня, а саме 21 жовтня, струмочками стікалися до нашого закладу веселі та заклопотані дітлахи й дорослі. А клопотатися було про що: адже програма свята передбачала стільки цікавого! Чого варта сама лише тематика заходу: «Козацькому роду нема переводу», приурочена святу Покрови!

         О 14-ій годині свято розпочалося яскравим театралізованим дійством, яке підготували вихованці гуртків «Калинове намисто» (керівник Юлія Манофа) та «Живе слово» (керівник Валентина Чемара). Ведучі Влада Костенко та Олександра Овсій запросили до слова директора ЦЕВ Анжеліку Хоменко і голову батьківської ради закладу Ірину Дишлеву, які привітали ярмаркуючих із святом українського козацтва та оголосили ярмарок відкритим.

         Веселу презентацію творчих колективів, які підготували безліч смаколиків, провела Анжеліка Хоменко. І розпочалася торгівля!.. Чого тільки не було на імпровізованих столах: вареники, млинці, пиріжки, запечені овочі, компоти, навіть справжній козацький куліш від ЗХА «Веснянка»! Ярмарок торгувався, реготав, смакував, купував-продавав, танцював-співав та … що тільки не витворяли винахідливі ярмаркуючі! А веселим музичним супроводом до всього була розкішна фольклорна програма від «Калинового намиста». Всі творчі колективи добре поторгували під час ярмарку і зароблені 9 тисяч 201 гривню передали батькам маленької хворої Полінки Лисенко на придбання слухового імпланта.

         Вихованці Народного ансамблю сучасного танцю «Екзотика» (керівник Марина Ігольніцина) роздавали всім присутнім запрошення до цікавих майстер-класів, які проводили талановиті педагоги ЦЕВ. Виготовляти ляльку-мотанку для воїнів АТО навчала дітей та батьків керівник гуртка «Майстриня» Тамара Сторожук; оригінальний клиновий листок за методом орігамі навчала виготовляти керівник гуртка «Художнє конструювання з паперу» Віра Явтушенко; оздоблювати овочами страви до святкового обіду – керівник гуртка «Художня кулінарія» Оксана Дерика; керівник ансамблю спортивного танцю «Престиж» Лариса Бурмістр разом із своїми вихованцями підготувала «Аеробіку для всіх». А зробити ексклюзивне сімейне фото в українському стилі можна було в аматорській фото-майстерні від Дитячої студії відеомистецтв «Темп» (керівник Ірина Іщенко). Куратором всіх майстер-класів була методист Центру Валентина Отисько.

         О 16-ій годині всіх присутніх на святі на концертно-ігрову розважальну програму «Козацькі забави» запросили ведучі та організатори розваг Анжеліка Хоменко і Захар Іщенко. Учасниками веселих козацьких змагань стали 3 команди-курені: команда «Січовики» під керівництвом Ніни Петренко у складі Назара Сидоренка, Дениса та Юрія Ступок, Іллі та Ігоря Сагайдаків, Андрія Проньки; команда «Гарні хлопці» під керівництвом Олени Алексієнко у складі Костянтина й Василя Козаків, Олексія Сапенка, Дмитра Гуденка, Антона та Владислава Ковальських; команда «Чайка» під керівництвом Сергія Литки у складі Олександра Ніколаєнка, Дмитра Клименка, Андрія Омельченка, Юрія Ващенка, Володимира Міщенка, Михайла Свириденка.

         Відомо, що з незапам’ятних часів в Україні козаки славилися силою, спритністю, мали гостре несхибне око, розумні голови. Всі присутні мали змогу переконатися, що сучасні чоловіки – гідні продовжувачі кращих козацьких традицій. Учасники команд змагалися у представлені своїх куренів, в умінні швидко вдягнути козацький одяг під час бойової тривоги, знаходили заховані в потаємних місцях речі, показували свою ерудицію з історії запорізького козацтва, перевіряли вміння запам’ятовувати, гарцювали на «конях», пробували себе у ролі козаків-характерників, їли на швидкість вареники. І глядачі теж не сумували: грали в цікаві ігри, реготали із реплік дотепних ведучих та комічних ситуацій, які щоразу виникали на сцені, всіляко підтримували учасників конкурсної програми. Урізноманітнювали дійство своїми виступами вихованці Народної студії естрадного вокалу «Соняшник» (керівник Олена Алексієнко), Зразкового хореографічного ансамблю «Веснянка» (керівник Олена Гула) та запрошені гості свята Ольга Діденко й Галина Шевченко.

         Шановне журі, у складі якого були голови батьківських комітетів гуртків та творчих об’єднань ЦЕВ, підвело підсумки і визначило переможців у номінаціях: «Найсильніший», «Найспритніший» та «Найрозумніший» козацький курінь Центру естетичного виховання 2017 року. Всі учасники конкурсу були нагороджені медалями і подарунками від громадського об’єднання «Джерело тріумфу» та смачними пирогами від спонсора та мецената, керівника Миргородського хлібозаводу Бзенка Олександра Миколайовича.

         Ще довго в гостинних стінах Центру естетичного виховання вирувало свято; привітно блимали вікна, немовби запрошуючи на гостину; лунав дзвінкий дитячий сміх.

         Ми вкотре переконалися: яка то сила-велика, дружня родина, яке це багатство – веселі, щасливі діти й батьки! Нехай же добром і любов’ю сповнюються наші серця, а свято вирує в душах ще довго-довго! До нових зустрічей, друзі, до нових звершень, адже ми довели – козацькому роду таки нема переводу!

Заступник директора Центру естетичного виховання

з навчально-виховної роботи Валентина Чемара

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]