Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді триває інформаційна кампанія щодо скорочення пластикових відходів
2019-08-05

Найближчим часом Миргородська міська рада регламентує заходи, по'вязані зі зменшенням споживання поліетиленових пакетів у торгівельній мережі та забороною використання штучних квітів і вінків на територіях благоустрою. Екологічне питання – скорочення споживання пластику та синтетичних виробів у Миргороді обговорили на понеділковому засіданні секретарів Рад мікрорайонів міста.

Миргород долучається до європейської практики: скорочення і заборони  пластикових відходів. Миргородська міська рада підготувала рішення, яким ініціює звернення до Верховної Ради з проханням прийняти відповідний закон. Рішенням також передбачено низку заходів на місцевому рівні: проведення інформаційної кампанії для населення, розробка програми матеріального заохочення зразкових суб'єктів господарювання в сфері торгівлі, внесення змін до Правил благоустрою території м. Миргорода.

Представники органів самоорганізації населення вважають, що вже давно треба заборонити пластик в місті-курорті державного значення та потурбуватися про екологію. Тим більше, що існує безліч альтернатив замінити одноразові вироби з пластику на продукцію з інших екоматеріалів. Низка європейських країн та деякі українські міста показують, що скоротити або зменшити використання небезпечних виробів цілком можливо. Миргород також не стоїть осторонь фундаментальних екологічних питань і сподівається на підтримку цієї ініціативи на місцевому рівні та ухвалення відповідного закону новообраним Парламентом.

Хоча є чимало прикладів, коли хлібобулочні вироби у Миргороді вже продають у паперових пакетах, а не у пластику.  Як альтернативу поліетиленовим пакетам, деякі магазини пропонують  торбинки з тканини чи паперу. Популярними серед миргородців та гостей  є екоторбинки. Відрадно, що небайдужі містяни ініціюють заходи, де вручають активним учасникам екологічні торбинки з логотипом нашого міста.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]