Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зустріч із жителями мікрорайону "Промисловий"
2018-01-23

22-го січня міський голова Сергій Соломаха зустрівся з  жителями  мікрорайону "Промисловий". Керівний склад ради мікрорайону, закріплені за мікрорайоном депутати та активні жителі у розмові із Сергієм Соломахою та начальниками відповідних служб підбили підсумки року і обговорили проблемні питання в рамках річного звіту міського голови.

Голова ради мікрорайону Олександр Марченко та секретар Дмитро Терещенко розповіли про виконані роботи з благоустрою. Так, зроблено асфальтування вулиці Гуріна, частини дороги в районі коноплезаводу, збудовано тротуар довжиною 180 м на вулиці Робітничій (в сторону залізничного вокзалу), виконані роботи по будівництву системи водовідведення за шляхопроводом на вул. Хорольській, виконаний великий обсяг робіт ЖЕКУ по утриманню житла, облаштовано центральну алею в парку відпочинку "Авіамістечка", проводилися роботи по освітленню прибудинкових територій авіамістечка та об’їздної дороги в районі елеватора, ремонт ліфтів.

За словами доповідачів, за сприяння органів самоорганізації населення згуртовується все більше небайдужих громадян, які вболівають за благоустрій своїх дворів. Упродовж 2017 року було проведено 14 суботників, 68 мешканців на добровільних засадах взяли участь у роботах з благоустрою, озеленення території, фарбування дитячих та спортивних майданчиків. Також Рада мікрорайону взяла участь в конкурсі з благоустрою та здобула кілька перемог. В конкурсі на кращий благоустрій призові місця розділили: буд. №112 на вул. Багачанській - за кращу клумбу; буд. № 104 на вул. Багачанській – за благоустрій прибудинкової території; буд №25 на вул. Багачанській – за благоустрій домогосподарства; буд. №46 на вул. Багачанській – за кращий балкон. А ще Рада мікрорайону брала участь у проекті «Громадський бюджет» та організовувала суботники і свята.

Попри виконані значні об'єми роботи по різних напрямках інфраструктури, залишилася низка актуальних питань, які без співфінансування самих мешканців виконати не можливо. За словами міського голови Сергія Соломахи, миргородцям як приватного так і багатоповерхового житла потрібно усвідомити, що підтримка з міського бюджету за відповідною програмою передбачає дольову участь 25%на 75%. Але так не буде завжди, адже житловий фонд – це приватна власність. Відповідальними за утримання житлового майна є співвласники. І вже скоро, принцип співфінансування, як такий, не будуть розглядати. Зазначив міський голова і на тому, що чимало бюджетних коштів спрямовують на реалізацію проектів, які вирішують масштабні проблеми у мікрорайонах. За приклад у цьому мікрорайоні Сергій Соломаха навів комплексну модернізацію системи теплопостачання за проектом DemoUkrainaDH та Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО.

У 2018 році в житловому мікрорайоні "Авіамістечко" буде замінено магістральні трубопроводи та теплотраси, встановлено індивідуальні теплові пункти в 17 житлових будинках. Реконструкційні види робіт розпочнуться відразу по завершенню опалювального сезону. Реалізовуватиме ініціативу комунальне підприємство "Миргородтеплоенерго". Бюджет демонстраційного проекту становить 882 тис. євро, з яких 300 тис. євро – грантові кошти НЕФКО, 448 тис. євро – кредитні кошти НЕФКО під місцеві гарантії, 134 тис. євро – місцевий внесок.

Під час діалогу також  обговорили питання транспортного сполучення у ранкові та вечірні години, обмеження руху великовантажного транспорту шляхопроводом, організацію роботи аптеки та інше.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]