Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зелена відбудова для громад України: запорука сталого майбутнього
2023-05-01

З 26 по 27 квітня у мальовничому місті Трускавець відбувся незвичайний тренінг, який зблизив представників різних громад та дав нові спонукаючі ідеї для відбудови України. "Зелена відбудова для громад України" стала місцем зустрічі активістів, організаторів та експертів, спрямованих на впровадження енергоефективних та екологічно чистих рішень.

Організаторами заходу були впливовий Центр екологічних ініціатив "Екодія" та природоохоронна громадська організація "Екоклуб", які об'єднали свої зусилля для створення такого нагального заходу. Головна тема тренінгу - відбудова України після Перемоги у війні. Відновлення нашої країни потребує комплексного підходу, а зелена енергетика та енергоефективність стають основою для сталого майбутнього.
Учасниками заходу були відомі спікери, чиї знання та досвід розкрили широкі можливості для відновлення України. Андрій Андрусевич, представник ГО "Ресурсно-аналітичний центр "Суспільство і довкілля", поділився своїми знаннями про можливості для відновлення, які з'являться після приєднання України до ЄС. Його промова розширила горизонти й надала новий імпульс учасникам заходу щодо ідей для розвитку нашої країни.
Манана Кочладзе, представник Bankwatch Network, поділилася своїм досвідом про вплив громадянського суспільства на процеси відбудови. Вона надала приклади з Грузії та Боснії та Герцеговини, де співпраця громадського сектору та влади виявилася важливим фактором успішного стратегічного планування процесів відновлення. Її розповідь викликала ентузіазм серед учасників тренінгу, надію на те, що й в Україні громади зможуть активно впливати на перебіг відновлення.
Олександр Солонтай, керівник програми практичної політики та експерт Інституту Політичної Освіти, розповів про Програму відновлення України та практичні аспекти створення Планів відновлення громад. Він наголосив на важливості довготермінового планування, та обов'язковості саме “зеленої” відбудови, яка стане фундаментом для стійкого розвитку країни.
Марина Ратушна та Ганна Рутковська, представниці ГО "Екодія", поділилися принципами зеленого відновлення та їх значенням для довготермінового планування відбудови. Вони наголосили на необхідності врахування екологічних аспектів, використання енергоефективних технологій та зелених рішень при реалізації проєктів відновлення.
Важливою ланкою в цьому процесі є розумне управління фінансами та інвестиціями. Віктор Буковинський, заступник директора департаменту - начальник відділу інвестицій і проєктів відновлення Міністерства екології та природних ресурсів, розповів про можливості реалізації "зелених" проєктів в рамках програми Life. Він підкреслив важливість залучення інвестицій для реалізації проєктів, спеціалізованих на зеленій енергетиці та енергоефективності. Його виступ надав учасникам тренінгу конкретні поради для залучення фінансування і реалізації зелених ініціатив на рівні громад.
Одним із ключових аспектів зеленої відбудови є енергоефективність. Дмитро Сакалюк, експерт з енергоефективності ГО "Екоклуб", провів аналіз кейсів та помилок проєктів у сфері "зеленої" енергетики. Його дослідження показали, що правильне планування та впровадження енергоефективних технологій може суттєво зменшити споживання енергії та негативний вплив на довкілля.
Миргородська громада завжди була активною в реалізації проєктів із впровадження енергозбереження та енергоефективності, тому не могла залишитися осторонь від участі у такому важливому заході. Нашу громаду на тренінгу представляв начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Віталій Логвин.
Тренінг "Зелена відбудова для громад України" став поштовхом для змін. Він зібрав разом експертів, активістів та представників громад, які є справжніми агентами змін. Цей захід дав їм змогу обмінятися досвідом, надихнути один одного та залучити нові ідеї для зеленої відбудови України. В ході заходу всі учасники отримали важливі знання та ідеї, які зможуть запровадити у своїх громадах, сприяючи сталому розвитку, енергоефективності та зеленій енергетиці.
ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]