Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Законні ялинки – із спеціальним маркуванням
2016-12-09

Уже незабаром на ринках області з’являться новорічні ялинки. Підтвердженням легальності заготівлі новорічної ялинки та правомірності її реалізації є наявність уніфікованого засобу маркування. Маркування новорічних ялинок здійснюватиметься пластиковими бирками або самоклейними етикетками, які виготовляються зі спеціального паперу, що унеможливлює їх повторне використання, так як вони повністю руйнуються при спробі розклеювання.

Як бирки, так і самоклейні етикетки міститимуть індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини. Перевірка законності походження ялинки відбуватиметься шляхом введення номеру з бирки чи самоклейної етикетки, що прикріплені до ялинки, на сайті  державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр». У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, – це може свідчити про сумнівне походження ялинки. 

Проте щороку знаходяться любителі незаконної заготівлі ялинок. А тому, лісівники нагадують, що самовільна рубка новорічних ялинок, відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладання адмінштрафу в сумі 85-170 гривень за одне дерево та відшкодування завданих збитків, що залежать від діаметру пня дерева, і щонайменше становить 355 гривень.

Продаж новорічних ялинок буде організований у всіх лісгоспах та лісництвах області. 

 Прес-служба ПОУЛМГ

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]