Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
ВИХОВАННЯ МОЛОДИХ ПАТРІОТІВ
2015-04-23

У Миргородській загальноосвітній школі № 3 відбувся семінар заступників директорів із виховної роботи "Робота педколективу з удосконалення патріотичного виховання школярів в умовах утворення цілісності України".

Гостей зустрічали одягнені у вишиванки вчителі та учні школи, які подарували гарну українську пісню і море позитивних емоцій та посмішок.

Семінар розпочався о 10 годині зі вступного слова Тетяни Даценко, завідувача  методкабінетом міського відділу освіти. Далі продовжила Шаповалова Вікторія Валеріївна - заступник директора з виховної роботи ЗОШ № 3, яка розповіла про роботу педагогічного колективу з удосконалення патріотичного виховання школярів в умовах утворення цілісності України. Вона наголошувала на суспільно-політичній ситуації, в якій перебуває наша Батьківщина, тому саме через це все більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції.

2014-2015 н. р. є особливим з точки зору ведення виховної роботи: діти гинули на Майдані, були поранені у збройних сутичках на Сході України, через соціально-політичну кризу втратили батьків…

Саме школа має стати зараз для кожної дитини осередком становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єднанню українського народу та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві.

Громадянсько-патріотичний напрямок виховання учнів у нашій школі складається з

- громадянської освіти та громадянського виховання;

- військово-патріотичного виховання;

- правового виховання;

- морально-етичного виховання на основі вивчення традицій українського народу;

- соціального проектування;

- учнівського самоврядування.

Закінчила свій виступ словами видатного українського музиканта і громадського діяча Святослава Вакарчука: "Головне - переконати себе й інших у тому, що успіх країни починається з ТВОГО успіху. Розуміння цього не станеться завтра, не дасть швидких результатів, але зрушення у свідомості призведе до дій і майбутнього успіху. Мало невеликої групи яскравих особистостей. Важливо, аби ціле покоління почало думати по-іншому.

Сучасне покоління ще не зовсім втратило надію, у нього все попереду. Потрібно працювати, потрібно зрушитися з "мертвої точки"...

Після теоретичної частини семінар продовжила Юлія Лісна - класний керівник 2-А, яка провела виховний захід "Від Тарасика до Тараса". Незвичайне свято захопило увагу не лише учнів, а й гостей: линуло багато Шевченкових віршів, звучали пісні та присутні побачили цікаві інсценізації.

О 10.50 розпочалася класна година "Любов до Батьківщини неможлива без любові до рідного слова…" для учнів 7 класу під керівництвом Трофимової Наталії Іванівни. Основна мета заходу - виховання любові до Батьківщини, пошани до української мови, формування духовної потреби спілкуватися рідною мовою, виховання почуття людської гідності, сприяння формуванню ієрархії загальнолюдських цінностей. Захід насичений різноманітною наочністю, відеороликами, а школярі вразили високою активністю.

Об 11.50 розпочалася літературно-музична композиція "Це моя Україна!", організатором якої була Магденко Людмила Євгенівна - учитель музики. Також активну участь узяли учні та вчителі школи. Насичений запальними танцями та душевними піснями концерт подарував незабутні враження всім гостям та учасникам.

Закінчився семінар підведенням підсумків та обговоренням подальшої виховної роботи в навчальних закладах.

Перед школою стоїть складна і відповідальна задача - виховати високоморальне, національно свідоме молоде покоління, патріотів своєї Батьківщини, спадкоємців і продовжувачів національних традицій. Основою духовного життя людини, її прагнення до волі та процвітання України є патріотизм.

У шкільних стінах починається все, що може нас радувати чи непокоїти. Тут сьогодні плекається громадянин, який візьме на свої плечі тягар із плечей старших поколінь, діятиме і мислитиме по-новому, нестандартно, буде активним перетворювачем життя.

"Людина починається в дитинстві, людина немислима без громадської серцевини, тому піклування про громадську лінію всього процесу виховання є першочерговою турботою вчителя. Бути справжнім громадянином - значить, насамперед, піклуватися про майбутнє суспільства…"

В.В.Горбань

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]