Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородській громаді попрощалися із Воїном Костянтином Костенком
2024-04-30

30 квітня у Миргородській громаді попрощалися із Воїном Костянтином Костенком. Солдат Костенко Костянтин Костянтинович загинув смертю героя 14 травня 2023 року на Донецькому напрямку у ході запеклого бою з російським агресором. Майже рік він вважався безвісно зниклим, але 19 квітня 2024 року за результатами тестів ДНК, смерть героя була підтверджена. Його стражденне тіло знайшло останній прихисток на миргородській землі. 

Костянтин Костенко народився 17 серпня 1985 року в місті Харків. Там він зростав і мужнів. У старшій школі захопився українською історією, вступив до лав громадської козацької організації, їздив на вишколи, тренування, брав участь у історичних реконструкціях. Патріотична любов до рідної держави, захоплення її славним історичним минулим, бажання внести свій вклад у розвиток незалежної України вели його по життю. Костянтин був учасником обох майданів, що припали на його життя. У 2005 році брав участь у вуличних акціях Помаранчевого майдану в Харкові. Після школи він легко вступив на  факультет “Інформатика та управління” національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”, вчився гарно та з задоволенням. Але принциповість і безкомпромісність покликали його у 2014 році зі студентської лави в Київ на Євромайдан. Згодом Костянтин повернувся у рідний Харків протистояти російським зайдам, які намагалися поширити на Харків “руську весну”. Весною 2014-го Костя долучився до  добровольчого батальйону “Слобожанщина”, який боронив Харківську область з боку Донбасу. Воював під Маріуполем, брав участь у знаменитій Широкинській наступальній операції. На жаль, тяжка травма, яку він отримав в автомобільній аварії 2015 року, вибила Костянтина Костенка з рядів захисників України. Після лікування і відновлення Костенко повернувся до війська. Підписав трирічний контракт із ЗСУ і служив на посаді водія-механіка у 46-ому окремому штурмовому батальйоні «Донбас». Почала даватися у взнаки колишня черепна травма, і у  2021 році Костянтин Костенко повернувся до цивільного життя. Він мав у планах створити власну родину, здобути вищу освіту та диплом з омріяної спеціальності «айтішника», підставити плече батькові, адже у той час померла мама. Але війна, що постукала у двері,  знову змусила його взяти до рук зброю. 24 лютого 2022 року Костянтин, АТОвець з досвідом, вже боронив рідний Харків. У складі 127-ої  Харківської бригади тероборони солдат Костенко брав участь в обороні, а згодом і звільненні Харківської області від ворога. З весни 2023 року навідник кулеметного відділення роти вогневої підтримки солдат Костенко разом із побратимами доєднався до захисників міста Бахмут. Пекельні бої на цьому напрямку не вщухають цілодобово. 14 травня 2023 року у ході бойової операції з евакуації поранених з поля бою побратимів солдат Костенко загинув.

Смерть найрідніших людей – велике випробування. У цю гірку мить ми поділяємо горе  із рідними героя. Вічна слава герою - солдату Збройних Сил України Костянтину Костянтиновичу Костенку.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Про створення Комітету з впровадження Стратегії розвитку Миргородської міської територіальної громади до 2030 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 травня 2024 року

     
     
Особистий прийом громадян

20 травня 2024 року  з 16.00  до 17.00  у приміщенні Центру надання адміністративних послуг м. Миргорода  (вул. Гоголя,171/1) заступник міського голови - начальник управління економічного розвитку та інвестицій Молочко Наталія Володимирівна проводитиме особистий прийом громадян.  Попередній запис за телефоном   (05355) 5-25-09  або у  ЦНАП.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]