Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді відзначили 20-ту річницю Конституції України
2016-06-29

28 червня в Миргороді відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня Конституції України.  На свято до пам’ятника Т.Г. Шевченку прийшли представники влади, керівники організацій та установ міста, активна громадськість.

Цьогоріч  Основному законові нашої держави виповнилося 20 років. Конституція України 1996 року дала поштовх для продуктивного розвитку усіх галузей національного законодавства та сфер суспільного життя. Разом з прийняттям Конституції в українському літописі почався новий етап розвитку демократії, адже вперше в нашій державі людина, її права і свободи, визнані найвищою цінністю.

Присутні на мітингу згадували про історію написання Основного закону країни, говорили про його роль в утвердженні української державності. Зокрема, чимало цікавого про доленосний для нашої країни 1996-ий рік розповів директор Миргородського краєзнавчого музею Андрій Фесенко.

З Днем Конституції України присутніх на заході привітав миргородський міський голова Сергій Соломаха. Він зазначив:

  • Уже 20 років наша держава намагається розвиватися за демократичними принципами. Проте, якими б передовими ці норми не були, самі по собі вони не змінять життя на краще. Сьогодні, аби перетворити зміст основного документу держави на результат, усім нам потрібні підвищена відповідальність і самовіддана праця, патріотизм і єдність довкола демократичних принципів розвитку нашої держави. Сьогодні Україна крокує шляхом реформ. Переконаний, що оновлення Основного Закону допоможе нам пройти чи не найтяжче випробування за часи незалежності держави – випробування на єдність та територіальну цілісність. Нехай же в день національного свята - Дня Конституції – в кожного з нас  міцніє почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й щасливе життя у власній державі.

Демонструючи, що майбутнє нашої держави – в руках підростаючого покоління, на свято запросили юних мешканців Миргорода, котрим цього року виповнилося 16, та в урочистій обстановці вручили їм паспорти.

Мітинг закінчився урочистим виконанням гімну України  та покладанням квітів до пам’ятника Великому Кобзареві.

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]