Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді розроблять соціальну програму "Ліквідатор"
2015-10-29

Як відомо, у грудні 2014-го Верховна Рада внесла зміни до закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», скоротивши для них перелік пільг.

Тож відтоді всі звичні пільги для чорнобильців залишились лише для 1 категорії. Для 2-ї категорії - за винятком санаторно-курортних путівок. Не користуватимуться такою пільгою і громадяни третьої категорії. Також вони втратили можливість безоплатно отримати ліки та робити протезування, а 50% знижка на оплату комунальних послуг із липня цього року надається з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, який не може перевищувати трохи більше 1700 гривень на особу.

Зміни стосуються також пільг дітям-чорнобильцям і їхнім батькам. Передбачено також іще одне нововведення: особам, які постраждали внаслідок ЧАЕС і які мають одночасно право на інші пільги чи компенсації, надаються за їх вибором пільги та компенсації відповідно до одного із законів. Одним словом проблем і негараздів чорнобильцям додалось немало.

- Це не справедливо, коли люди, які втратили здоров’я, захищаючи Вітчизну від підступного атома, мають проблеми із можливістю повноцінного лікування й оздоровлення чи побутові проблеми, - сказав міський голова Сергій Соломаха на зустрічі із активістами-чорнобильцями. – Вони, безперечно, мають право на достойні умови проживання. І завдання влади забезпечити, в межах своїх повноважень, такі умови.

Відбулося активне обговорення можливих шляхів надання допомоги чорнобильцям в місцевому масштабі. Учасники зустрічі зійшлися на тому, що необхідно створити спеціальну програму з умовною назвою «Ліквідатор». Міський голова підтримав цю ідею і запевнив, що у 2016 році така програма однозначно буде розроблена і подана за затвердження новообраної міської ради.

Віра ЯВТУШЕНКО

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]