Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У ЯКИХ ВИПАДКАХ РОБОТОДАВЦЯМ ДОВЕДЕТЬСЯ ПОВЕРНУТИ ПЕНСІЙНОМУ ФОНДУ ВИКОРИСТАНІ СТРАХОВІ КОШТИ?
2024-04-16

Кошти, які використовуються Пенсійним фондом на виплату пенсій, субсидій, пільг і страхових виплат, підлягають всебічному багатоступеневому контролю. Понад рік у складі регіонального управління Фонду функціонує підрозділ, фахівці якого слідкують за тим, як страхувальники та застраховані особи використовують страхові кошти, у тому числі ті, що спрямовуються на оплату листків непрацездатності. Яким чином здійснюється контроль?

Перш за все - шляхом проведення перевірок. Перевірки бувають планові і позапланові. Причому, як свідчить статистика, упродовж І кварталу нинішнього року на Полтавщині проведено 28 контрольних заходів, і позапланових було на чверть більше, ніж запланованих.

Необхідність у позапланових перевірках виникає тоді, коли її ініціює роботодавець у разі ліквідації підприємства, або моніторинг, проведений фахівцями Головного управління, продемонстрував порушення щодо використання страхових коштів. Так буває, наприклад у тому разі, коли людина в стані алкогольного сп’яніння потрапляє у прикру ситуацію і потребує лікування з відповідним оформленням, але період такого лікування в жодному разі не може оплачуватися роботодавцем.

Згідно із законодавством, підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є сформований на основі медичного висновку про тимчасову непрацездатність або документа, що засвідчує факт усиновлення дитини, встановлення опіки над дитиною, листок непрацездатності.

Листок непрацездатності формується в електронній формі, а потім надсилається страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом) через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). У разі необхідності лікар закладу охорони здоров'я може видати паперовий листок непрацездатності. Оформлення паперового лікарняного має відповідати певним законодавчим вимогам.

У разі виявлення порушень у ході використання роботодавцем страхових коштів, штраф обов’язково повинен бути застосований.

Підставою для прийняття рішення про повернення страхових коштів Пенсійному фонду та застосування фінансових санкцій є акт перевірки, яким задокументовані випадки порушення страхувальником порядку використання страхових коштів.

У ході цьогорічних перевірок в області були встановлені порушення, за результатами яких застосовано до страхувальників 12 фінансових санкцій та складено 9 протоколів про адміністративне правопорушення.

 

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

До уваги керівників підприємств Миргородської міської територіальної громади!

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 29 квітня 2024 року

     
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]