Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Цифровізація медицини: впровадження “е-лікарняних”
2021-06-10

Із червня по серпень в Україні діятиме перехідна модель впровадження “е-лікарняних” — медичні заклади поступово почнуть формувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність. А з 1 вересня цього року всі медзаклади видаватимуть е-лікарняні.

Міністерство охорони здоров'я України разом із НСЗУ Національна служба здоров'я України, Міністерство соціальної політики України, Пенсійний фонд України, Фонд соціального страхування України та Міністерство цифрової трансформації України запровадили масштабні зміни і перевели послугу отримання лікарняних в онлайн.

Після обстеження пацієнта лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі та завіряє його власним КЕПом. Людина одразу ж отримує про це сповіщення. За декілька секунд інформація звідти потрапляє до Реєстру Пенсійного фонду — і вам приходить друге сповіщення. Там формується електронний листок непрацездатності — це саме той документ, за яким будуть нараховані виплати. Кожен документ можна перевірити за спеціальним номером на сайті Пенсійного фонду.

До того ж ні ПФУ, ні роботодавець не знатимуть діагноз пацієнта. Як це було раніше. Відкритою буде інформація, яка необхідна для нарахування виплат: причина непрацездатності, період лікарняного та лікар, який його виписав. Дбаємо про захист медичних даних українців.

Цифровізація дозволяє людям отримувати необхідні документи та дозволи онлайн — без паперів, черг та корупції. Після захворювання, щоб закрити лікарняний, вам уже не потрібно їхати за підписом лікаря до медзакладу, стояти зі зниженим імунітетом у черзі з іншими пацієнтами, які мають явні ознаки захворювання. Лікарняний закривається автоматично останнього дня захворювання, якщо немає потреби його продовжувати.

Із червня по серпень в Україні діятиме перехідна модель впровадження “е-лікарняних” — медичні заклади поступово почнуть формувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність. А з 1 вересня цього року всі медзаклади видаватимуть е-лікарняні.

 За матеріалами МОЗ

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]