Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Тривожні дзвони Чорнобиля"
2015-04-27

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим краєм здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. У цьому році годинник життя відраховує 29 років Чорнобильської катастрофи. Чим ближче наближаємося ми до чергової річниці, тим  гостріше відчувається, що Чорнобиль не має минулого часу, а є лише сумне сьогодення та невідоме майбутнє.

26 квітня біля Пам'ятного знаку чорнобильцям відбувся мітинг-реквієм до 29-х роковин Чорнобильської трагедії "Тривожні дзвони Чорнобиля". Представники влади та  громадськості хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв–чорнобильців та подякували ліквідаторам за  мужність та професіоналізм, виявлені у боротьбі з невидимим атомом. Із нагоди пам'ятної дати групі чорнобильців було вручено грамоти Миргородської міської ради та Полтавської обласної організації "Союз Чорнобиль України".

Сьогодні в місті проживає 500 осіб, які мають статус громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них:

- 113 осіб І категорії;

- 176 осіб 2 категорії, з них147 - ліквідаторів;

- 74 дитини, віднесених до потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них 1 дитина-інвалідність, якої пов'язана з наслідками аварії на ЧАЕС.

- 100 осіб потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС ІІІ категорії;

- 10 осіб - 4 категорії;

- 26 осіб, які мають статус, дружини  померлого громадянина, смерть якого пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

Чорнобильське законодавство у 2015 році зазнало деяких змін. Вони переважно стосуються постраждалих осіб, віднесених до другої та третьої категорій, сімей із потерпілими дітьми та осіб, які мають подвійний статус.

Зараз в Україні досить непроста економічна і фінансова ситуація. І головне завдання у цих обставинах – гарантувати максимальний та ефективний захист найуразливішим категоріям громадян, які найбільше потребують допомоги.

Виплати „чорнобильцям” у 2015 році не підвищуватимуться, але й не зменшуватимуться. На соціальні виплати за Чорнобильськими програмами у 2015 році з Державного бюджету  по м. Миргороду передбачено 351,317 тис.грн. ( у 2014р.- 246,014 тис.грн. )  Ці кошти спрямовані на надання додаткової відпустки постраждалим громадянам, компенсацію за шкоду, заподіяну здоров’ю та допомогу на оздоровлення, та на пільгове медичне обслуговування.

        Розпоряджатися коштами, передбаченими на закупівлю путівок, цьогоріч будуть місцеві органи соціального захисту населення. Для оздоровлення в санаторно – курортних закладах осіб 1 категорії  для м. Миргорода виділено 112,660 тис.грн., за які планується оздоровити 26 чорнобильців.

Вирішувати болючі питання чорнобильців допомагають  обласна державна адміністрація та міська влада. Відповідно до обласної Комплексної програми соціального захисту людей з обмеженими фізичними можливостями та ветеранів війни 26 дружин померлих миргородців - ліквідаторів аварії на ЧАЕС одержали одноразову щорічну грошову допомогу в розмірі 500 грн.

Ще й сьогодні ми не можемо сповна оцінити наслідків тих страшних квітневих подій. Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія. Низький уклін та вдячність усім героям-ліквідаторам!

 Фото Володимира БАЛАЦЬКОГО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]