Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Спортивно-розважальне свято для дітей
2015-06-03

Діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас, найдорожчий скарб, безмежна радість і щастя. День Захисту дітей – прекрасне свято радості та надії.

Міжнародний день дітей — одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, в Женеві.

Чому саме було обрано перше червня, Історія замовчує, але за однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у-цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.

Вперше це свято відзначалося в 1950 році в 51 країні світу. Цей день — нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці, як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

З 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які цю конвенцію підписали, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, тощо.

Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року. В Україні 1-го червня відбуваються різноманітні заходи,  що підкреслюють увагу до дитячих прав і до формування гармонійної особистості

У Миргороді служба у справах дітей спільно із Центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провели спортивно-розважальне свято для дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей. Усі учасники свята мали змогу випробувати свої уміння, навички в веселих конкурсах та змаганнях. Наприкінці свята діти ласували святковим короваєм, морозивом та іншими солодощами.

Хочеться сказати велике спасибі всім хто допоміг організувати і провести наше свято, яке відбулося при підтримці міського голови С.П. Соломахи, ТОВ «Орбіта», ФОП Хухри Л.М., керівництва ВАТ «Миргородський хлібозавод», ПП Запорожець О.М., ПП Гіль Т.Ю.

Вітаємо всіх дітей з початком літніх канікул, бажаємо цікавого, веселого, мирного літа!

Служба у справах дітей

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]