Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Сергія Соломаху обрано до Правління Асоціації міст України
2015-07-01

22-24 червня 2015 року в Одесі проходив 11-й Український муніципальний форум. До участі в форумі запросили близько 250 міських, селищних, сільських голів, представники парламенту, дипломатичних місій, вітчизняні та міжнародні експерти.  Миргород на форумі представляв міський голова Сергій Соломаха. Програма Форуму тривала три дні. У рамках форуму відбулися загальні збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів АМУ. Миргородського міського голову Сергія Соломаху знову обрану до складу Правління АМУ.

З вітальним словом до присутніх звернулися Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій  Ковальчук, міський голова Одеси Геннадій Труханов та голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі. Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман назвав процес децентралізації "десепаратизацією". Посадовець переконаний, що розроблений механізм передачі повноважень і можливостей для вирішення більшості питань на місцях дозволить знизити прояви сепаратизму. Гройсман переконаний, що адмінреформа дасть можливість запровадити європейську модель регіонального розвитку.

60% доходів із податку на доходи фізичних осіб будуть залишатися на місцях і громади зможуть їх використовувати для розвитку інфраструктури: "Органи місцевого самоврядування зможуть будувати дороги, займатися питаннями освітлення і роботи транспорту, вирішувати проблеми ЖКГ, ремонтувати садки і школи", – упевнений голова ВР.

Гройсман також наголосив, що об'єднання -- справа добровільна, але кошти будуть, якщо буде прийнято план розвитку нової громади, а ні -- то стагнація.

11-й Український муніципальний форум відбувся у рамках проекту "Ініціатива захисту прав і представлення інтересів місцевого самоврядування ("Діалог"), який Асоціація міст України проводить разом із Агенством США з міжнародного розвитку.

Програма Форуму тривала три дні. «День діалогу з Урядом», під час якого обговорили впровадження децентралізації реформи в Україні». Захід проводиться в рамках проекту USAIDДіалог. Програма робочого дня складалася із 3 сесій, де учасники обговорили практичний аспект впровадження децентралізаційної реформи, здобутки та наступні кроки фіскальної децентралізації та питання галузевої децентралізації: земля, будівництво, адміністративні послуги. «День місцевої демократії», який проходив 23 червня був присвячений обговоренню стану, перспектив та практик забезпечення відкритості діяльності органів місцевого самоврядування та ефективної взаємодії з громадськістю. До участі в заході було запрошено послів США, республіки Польщі, Норвегії та ЄС в Україні. Захід проводиться в рамках  проекту «Партисипативна демократія в Україні», фінансованого МЗС Норвегії.

24 червня, «День взаємодії органів місцевого самоврядування» з Парламентом» відбулись заплановані презентація та обговорення проекту змін до Конституції України та інструментів взаємодії ОМС з ВРУ. Захід проводився в рамках проекту USAIDРАДА.

Міські голови ухвалили звернення до вищих органів державної влади щодо забезпечення дієвого механізму для впровадження та підтримки реформ із децентралізації, а також для вирішення проблемних питань діяльності місцевого самоврядування. Проведено заплановані низка заходів, дискусій, доповідей відомих політиків.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]