Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Рубрика "Про нас пишуть"
2016-03-29

Міський голова Миргорода Сергій Соломаха – активний учасник цілої низки проектів з міжнародною участю, які допомагають місту брати лідерство на тлі області у впровадженні енергозбереження. Про досвід цієї співпраці та деякі інші аспекти з життя міста обласного значення на Полтавщині йдеться на сайті vpoltave.info

–  Нещодавно ви закінчили спільний з американцями проект в рамках Проекту USAID «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород»?

–  Так, проект на 2 млн дол. загалом. Проте  1 млн дол. пішов на Миргород у рамках цієї україно-американської співпраці USAID. Це реконструйована комбінована котельня (працює на соломі і газу). 5% міста вона охоплює -  10  багатоповерхових будинків, дошкільний заклад, школа.

–  Яка ще співпраця дала результати у цій сфері?

–  У рамках вже названого співробітництва була реновація дошкільного закладу №12 (2012 р  до 2 млн грн). Українсько-німецька співпраця GIZ дала результат – повне утеплення, дах перекритий, підвал відремонтований дошкільного закладу (більше 2 млн грн).

Крім названого, ще ми з північно-європейською корпорацією НЕФКО 2 проекти реалізували часткові заходи з енергозбереження ( до 2 млн грн). До того ж ми з ними  разом зробили вуличне освітлення на 12 вулицях. Ще один розпочали проект по теплоенерго – буде реконструйована одна з котелень міста, мережа,  і у всі будинки будуть поставлені індивідуальні теплові пункти.

–  Багато людей охопить?

–  Це найбільший мікрорайон – «Авіамістечко». Цей проект передбачає 800 тис. євро. Там половина  - грандові, половина – кредитні (теплоенерго братиме).

Також з проектом ДЕСПРО по водогонах почали працювати торік (3 млн грн). Зробили поки одну вулицю, але в планах ще 5 вулиць реконструювати чи то нові водогони поставити.

Працюємо й з ПРООН. Реалізували в минулому 5 співробітництв з ОСББ  – кожен по 300 тис. грн отримав. Там найрізноманітніші напрямки. В цьому році 5 ОСББ знову відібрано в цей проект. Крім того, ще у 2-вох дошкільних навчальних закладах була повна реновація.

– Кажуть, що Миргород найкраще працює на тлі Полтавщини в питаннях енергозбереження?

–  Це судити вам.

–  Днями говорила з переселенцями зі сходу, які ставлять за приклад роботу у Миргороді з людьми їхньої категорії? Мова йде про створений єдиний центр, де вимушеним переселенцям надають одразу всю допомогу з документами та інформацією.

–  Він створений теж за рахунок міжнародної допомоги та нашої підтримки. БО «Світло Надії» долучилась. Там кошти є і міжнародні, і ми додаємо.

– Скільки людей працює в центрі?

Штат з 8 людей. Причому - це переселенці. Вони співпрацюють Центром Соціальних служб нашим (спільно виграли грант), і ми їм відвели місце для  спільної роботи).

За кошти гранту фінансують заробітну плату, а ми податки на неї. Десь 80% на 20%, виходить.

–  Скільки у Миргороді нині нараховують вимушених переселенців?

–  Понад  2, 5 тисячі людей.

–  Де їх працевлаштовують? Як із цим загалом?

–  Є проблема з цим, проте намагаємось влаштовувати їх у ті сфери, де й миргородці працюють. До речі, два переселенці у нас виграли проект по залученню коштів з відкриття бізнесу. Там сума у кілька тисяч гривень десь. Один із них відкрив у торговому центрі ігрові кімнати для дітей за цей рахунок. Ми допомагали в цьому проекті теж.

 Розмову вела Наталя Очкань

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]