Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Робота інспекції з благоустрою за 2014 рік
2015-02-24

У своїй діяльності інспекція з благоустрою міста керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Указами, розпорядженнями Президента України, Постановами Верховної ради України, Кабінету міністрів України, рішеннями міської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та «Правилами благоустрою території міста Миргорода», затвердженими рішенням Миргородської міської ради від 13.05.2010 року № 37.

Основні завдання інспекції згідно чинного законодавства – це:

  • контроль за станом благоустрою міста;
  • контроль за дотриманням підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, громадянами діючих «Правил благоустрою території міста Миргорода», затверджених рішенням Миргородської міської ради від 13.05.2010 року № 37;
  • забезпечення чистоти і належного санітарного стану в  м. Миргороді;
  • сприяння розвитку та поліпшенню стану благоустрою міста;
  • притягнення винних до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою.

На виконання доведених планів та інших робочих питань, що виникали під час проведення нарад, працівниками інспекції в межах своєї компетенції за 2014 рік проведено наступну роботу:

- складено 83 адміністративних протоколи, що на 17 протоколів більше ніж за минулий 2013 рік (66 протоколів). З них лише 2 протоколи відправлено по територіальності (торгівля), що дало змогу збільшити надходження до місцевого бюджету. Так, за прийнятими рішеннями по протоколах до місцевого бюджету на кінець 2014 року надійшло 31 220 грн., що на 6 722 грн. більше в порівнянні з 2013 роком (24 498 грн.)

- з питань дотримання Правил благоустрою виписано 311 письмових попереджень, що на 41 попередження більше в порівнянні з 2013 роком (270 попереджень);

- розглянуто 101 письмове та 92 усних звернень від громадян міста (2013 рік – 80 та 72 відповідно), з них 18 заяв розглядалися комісійно з представниками інших відділів, зокрема земельного відділу та відділу архітектури і містобудування міської ради, а також санітарної та ветеринарної служб. Окрім цього, з метою ліквідації виявлених фактів порушення Правил благоустрою міста інспекція тісно співпрацювала з іншими службами, деякі матеріали на розгляд направлялись до правоохоронних органів, архітектури, МНС, СЕС.

З метою покращення стану фасадів будівель міста, виявленню випадків самовільного будівництва чи незаконного використання земельних ділянок, а також самовільно встановлених рекламних конструкцій працювали в тісній взаємодії з відділом архітектури та містобудування. Постійно проводився обмін інформацією. Таким чином виявлено 11 випадків зміни проекту забудови та забудови без дозволу, 16 випадків занедбаності малих архітектурних форм, 8 випадків неналежного стану фасадів, стін та огорож, самовільного розміщення рекламних конструкцій – 27. За даними фактами складено 27 адміністративних протоколів та виписано 35 попереджень.

У 2014 році інспекцією була звернена особлива увага боротьбі з палінням багать, захаращенням територій бур’янами та амброзією. Активно робота по боротьбі з палінням була активізована в весняний та осінній періоди, коли має місце якнайбільше випадків паління листя та сміття. Постійно в пішому порядку проводилися обходи вулиць міста з метою виявлення порушників з даного факту, проводилися бесіди з громадянами про обов’язковість косіння трави та знищення амброзії, недопущення  спалювання листя, сміття, інших відходів, шкідливості задимлення міста. В результаті активної роботи інспекції в цьому напрямку порушникам виписано 73 приписи та складено 5 адміністративних протоколів про заборону паління сміття, 46 приписів та 11 протоколів за  захаращенням територій бур’янами та амброзією.

Протягом року постійно проводилася робота по ліквідації стихійної торгівлі на вулицях міста. Згідно розпорядження міського голови та графіку проведення рейдів по питанню ліквідації стихійної торгівлі на вулицях міста проведено 249 рейдів спільно з працівниками торгового відділу міськвиконкому, працівниками міліції, санітарно-епідеміологічної служби, управління ветеринарної медицини, а також громадським формуванням з охорони громадського порядку «Оберіг». Завдяки даній роботі ліквідовано 41 незаконну торгову точку, виписано 30 письмових попереджень та складено 11 адміністративних протоколів.

За звітний період проводилась активна профілактично-роз'яснювальна робота щодо вимог по утриманню тварин, зокрема сторожових собак на підприємствах та тварин і птиці в приватному секторі. Виписано 6 попереджень, складено 7 адміністративних протоколів за фактами порушень утримання тварин.

У 2014 році здійснювалася постійна роз’яснювальна робота на підприємствах та серед населення через письмові звернення  з приводу недопущення випадків захаращень територій загального користування. Роздруковані звернення розносилися в приватному секторі в поштові скриньки, при наявності господарів, обов’язково проводилася роз'яснювальна бесіда.

Всього рознесено звернень до громадян близько 2000, з них: 

              - недопущення стихійних сміттєзвалищ, захаращення власних територій та територій загального користування, складування будматеріалів - 500

              -   недопущення розпалювання багать - 600

              - своєчасне косіння бур'янів та знищення  амброзії на територіях загального користування та на прилеглих до будинковолодінь територіях – 500

                 -   по іншим питанням – 400.

Під час даних обходів було виявлено відсутність договорів з КП «Спецкомунтранс» на вивіз сміття у деяких приватних домоволодіннях та суб’єктах господарювання. Кожному було виписано припис та за наданий термін порушення були ліквідовані.

            З метою підготовки міста до проведення Сорочинського ярмарку – 2014 року здійснено обхід вулиць: Хорольська, Багачанська, Залізнична, Гоголя, Гурамішвілі, Миргородських дивізій, Київська. Рознесено звернень про підготовку до ярмарку та утримання власних та прилеглих територій в належній чистоті підприємствам, установам, організаціям, суб’єктам господарювання – 60, жителям приватних домоволодінь – 450.

За 2014 рік працівниками інспекції регулярно здійснювалися звернення до населення через ЗМІ: по місцевому телебаченню - 20, в друкованій пресі - 32 та по радіо - 20. Зокрема висвітлювалися такі питання: необхідність своєчасного прибирання снігу та здійснення протиожеледних заходів, недопущення знищення весняних ранньоквітучих рослин, не допущення створення стихійних сміттєзвалищ, захаращення територій, необхідність прибирання сміття, наведення порядку на власних та прилеглих територіях, про обов’язковість косіння трави та знищення амброзії тощо.

Також робота по взаємодії з громадськістю проводилася через секретарів рад мікрорайонів та голів вуличних комітетів за допомогою взаємообміну інформацією, як усною, так і письмовою.

Протягом минулого року інспекцією з благоустрою обстежено:

- 34 стихійних сміттєзвалища, по даному факту виписано  25 приписів, складено 9 адміністративних протоколів;

- 92 вулиці та 20 провулків щодо знищення бур’янів, амброзії та інших шкідливих рослин на територіях загального користування та на прилеглих територіях до будинків, виписано 46 приписів, складено 11 адмінпротоколів;

- 200 інших об’єктів (встановлення урн, придбання індивідуальних контейнерів для збору сміття), з метою запобігання забруднення території міста випадковим сміттям. Виписано 36 письмових попереджень за відсутність урн.

Постійно контролювався стан бігбордів та сіті-лайтів на території міста по своєчасному оновленню сюжетів та наведенню порядку на прилеглих до них територіях. У разі виявлення порушень з власниками проводилися профілактичні бесіди та виписувалися приписи з наданням термінів усунення недоліків.

 

У планах роботи інспекції на 2015 рік:

 

  • продовжувати взятий напрямок роботи відповідно до основних завдань інспекції з благоустрою згідно чинного законодавства;
  • виявлення порушників Правил благоустрою території міста та притягнення їх до адміністративної відповідальності;
  • збільшення  надходження коштів до місцевого  бюджету;
  • більш тісна взаємодія  з правоохоронними органами та МНС з питань ліквідації стихійної торгівлі в місті та припинення паління багать в приватному секторі;
  • в зв’язку з хаотичним розміщенням виносних рекламних засобів на тротуарах та пішохідних зонах, провести цільові перевірки законності їх розміщення та інше.

 

С.В. Ананський,

начальник інспекції з благоустрою  Миргорода  

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]