Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про встановлення пільгової знижки на газове опалення для сімей ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань
2017-12-15

Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» «Про жертви нацистських переслідувань» встановлена пільгова знижка плати за користування житлово-комунальними послугами: інвалідам війни, жертвам  нацистських переслідувань (стаття 6-2) – 100%;  учасникам бойових дій, жертвам  нацистських переслідувань (стаття 6-1) – 75%; – учасникам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, жертвам  нацистських переслідувань (стаття 6-3), дружинам (чоловікам) померлих жертв нацистських переслідувань – 50 %.  Пільги надаються пільговикам та членам їх сімей, що проживають разом з ними.

До членів сім’ї пільговика при наданні пільг, згідно із статтею 51 Бюджетного кодексу України, належать: 

– дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років); 

– неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; 

– особа, яка проживає разом з інвалідом війни I групи та доглядає за ним, за умови що інвалід війни не перебуває у шлюбі; 

– непрацездатні батьки; 

– особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги, та проживає разом з ним.

Пільги нараховуються в межах соціальних нормативів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (із змінами).

Соціальний норматив споживання природного газу для індивідуального опалення становить 5 куб. метрів природного газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період (з 16 жовтня по 15 квітня включно). Для розрахунку розміру витрат природного газу на потреби опалення застосовується коригуючий коефіцієнт для 1-2 поверхових будівель на рівні 1,073,  для будівель на 3 і більше поверхів – 0,783.

Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Для сімей ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань, що складаються лише з непрацездатних осіб, у разі користування газопостачанням зазначена норма становить 42 кв. метри опалюваної площі на одну особу, яка має право на знижку плати, та додатково 21 кв. метр на сім’ю.

За роз’ясненнями Міністерства соціальної політики України для визначення права на надання пільг на збільшену площу житла враховуються особи, які зареєстровані і проживають на одній житловій площі з пільговиком.

Для прикладу соціальний норматив для надання пільг (нарахування пільгової знижки) на газове опалення становить:

1) на одну особу

працездатного пільговика – (21+10,5)*5*1,073=169 куб. метрів;

непрацездатного пільговика з урахуванням подвійного розміру нормативної опалювальної площі – (42+21)*5*1,073=338 куб. метрів;

2) на дві особи

працездатні пільговик та член сім’ї – (21+21+10,5)*5*1,073=282 куб. метрів;

непрацездатні пільговик та член сім’ї з урахуванням подвійного розміру нормативної опалювальної площі – (42+42+21)*5*1,073=563 куб. метрів;

3) на три особи

працездатні пільговик та двоє членів сім’ї – (21+21+21+10,5)*5*1,073=394 куб.м.;

непрацездатні пільговик та двоє членів сім’ї з урахуванням подвійного розміру нормативної опалювальної площі – (42+42+42+21)*5*1,073=789 куб. метрів.

Нарахування пільгової знижки та інформування споживачів щодо оплати послуг належить до повноважень підприємств (організацій), що надають відповідні послуги.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]