Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про оформлення паспорта–картки
2016-12-22

З листопада цього року міграційна служба розпочала оформлення паспорта громадянина України у вигляді картки всім категорія громадян. На часі надати  більш розширену інформацію стосовно самого паспорта, правил його оформлення та видачі. В черговий раз хочу наголосити на тому, що мова йде про так званий «внутрішній паспорт», який виготовляється у вигляді картки, для виїзду ж за кордон необхідно оформити закордонний паспорт який виготовляється у вигляд книжечки. Всі паспорти - і внутрішній, і закордонний – біометричні, тобто такі, що містять безконтактний електронний носій-чіп, на якому записана інформація стосовно особи.

Головна зміна в правилах оформлення паспорта-картки в тому, що тепер паспорт видається громадянам України з 14 років. Прошу звернути увагу на те, що отримати паспорт  це - не право, а- обов’язок кожного громадянина України. Іншими словами: кожен громадянин України, який досягнув 14-річного віку зобов’язаний мати паспорт.

Для його оформлення необхідно особисто звернутися до міграційної служби , мати із собою свідоцтво про народження та паспорти батьків. За бажанням та за наявності подається також код платника податків (ідентифікаційний код). Цей код буде розміщений на зворотній стороні паспорта-картки і носити із собою довідку про присвоєння ідентифікаційного в майбутньому  потреби не буде. Ніяких фотокартки, квитанцій, копій подавати не потрібно. Фотографування проводиться під час оформлення паспорта. Той, хто одержує перший у своєму житті паспорт, отримує його безкоштовно. Особи, які оформлюють паспорт у 14-18 років, отримують документ зі строком дії 4 роки, після 18 років паспорт видається на 10 років.

Паспорт у вигляді картки тепер оформляється всім громадянам  України в разі втрати, крадіжки, зміни прізвища, імені та непридатності його для користування. В таких випадках за оформлення паспорта громадянин сплачує адміністративний збір. До речі, частина цього збору сплачується на рахунок місцевого бюджету. Таким чином, і міграційна служба поповнює бюджет міста Миргорода.

Тепер щодо самого паспорта. Паспорт має вигляді картки у якому міститься безконтактний електронний носій-чіп, саме на цьому електронному носію і  розміщена  інформація щодо власника паспорта. При цьому прізвище, ім’я, по батькові,дата та місце народження, стать (постійна інформація) друкується на самій картці та дублюється  на чіп. Інформація ж яка протягом життя може змінюватись (реєстрація місця проживання, сімейний стан, наявність дітей та інше) занесена лише до електронного носія. ЇЇ можна буде змінити без необхідності виготовлення нового документа у підрозділі міграційної служби.

До речі, хочу розвіяти міф про те, що для зчитування інформації, яка записана на чіп, необхідне сучасне дороге та вартісне обладнання. Це зовсім не так. Зчитати  інформацію, яка записана на чіп, можна за допомогою навіть сучасного смартфона, Для цього достатньо із офіційного сайту виробника бланків паспортів - поліграфкомбінату «Україна»  безкоштовно завантажити необхідне програмне забезпечення. 

В найближчому майбутньому на чіп паспорта громадянина України буде записуватись електронний цифровий підпис, який дозволить у майбутньому використовувати різноманітні електронні сервіси, у тому числі отримувати адміністративні послуги не виходячи з дому. У подальшому кожна особа зможе безкоштовно отримати інформацію про те, хто, коли та на якій підставі переглядав інформацію про неї в Реєстрі, окремо фіксуватиметься інформація про те, хто, коли та на якій підставі вносились зміни до даних про особу в Реєстрі.

Для оформлення паспорта – картки, а також закордонного паспорта можна вертатися безпосередньо до Миргородського МРВ УДМС за адресою м. Миргород вул. Якова Усика, 34 у вівторок,четвер з 8 до 17 години, середу та п’ятницю з 9 до 18, а в суботу з 8 до 15:45.  Вихідні дні: неділя та понеділок, перерва на обід з 12:00 до 12:45. Телефон для довідок 5-24-94.

Начальник Миргородського МРВ УДМС                    М.К.Литвишко

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]