Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про Миргородський край запитую у книги
2018-03-26

Кожній людині притаманна любов до рідного краю. Чуття Вітчизни супроводжує нас усе життя і є одним із найсвітліших і найсвятіших. Сьогодні, в час духовного відродження України, значно збільшився інтерес  до її історичного минулого, тому що, тільки тепер, українці починають дізнаватися про справжню свою історію ,яка замовчувалася тисячоліттями, одним словом,  зростає роль краєзнавства. А зберігачем краєзнавчих ресурсів, центром поширення краєзнавчих знань залишається – бібліотека.

Саме бібліотека формує особистість на ґрунті історії, культури, традицій народу. Дуже приємно, що наша краєзнавча робота не є марною, що вона потрібна і затребувана читачами, не залишає їх байдужими і спонукає до вивчення рідного краю. Щоб якісніше розкрити для читачів усе багатство краєзнавчого фонду, бібліотекарі регулярно популяризують його через  перегляди літератури, огляди краєзнавчих документів, влаштовують презентації книг через книжкові виставки. Миргородська міська бібліотека для дорослих ім. Д. Гурамішвілі пропонує відвідувачам бібліотеки переглянути книжкову виставку « Про Миргородський край запитую у книги». На виставці представлена література трьох  відомих на всю країну  Миргородських дослідників- краєзнавців: Бабич Г.В. - автор низки краєзнавчих праць, циклів статей і розвідок про минуле нашого краю, про народження миргородського козацтва, про людей мужніх і сміливих, патріотів своєї землі. Дослідницьким поглядом охоплює  історію Миргородщини, мистецькі старожитності, життя діячів миргородського краю, українсько–грузинські зв’язки - краєзнавець ,літературознавець, генеалог, популяризаторка мистецтва Л.О. Розсоха. ЇЇ праці  широко представлені на виставці. Широко представлені дослідження і матеріали відомого в Україні, члена творчих спілок , вченого ,історика мистецтва, заслуженого  працівника культури України, автора близько 1500 публікацій Віталія Ханка, з його праць читач дізнається про історію мистецтва, мистецьке життя полтавського регіону, про життя і творчість визначних діячів, які  пов’язані з Миргородщиною.

Бібліотечні працівники розуміють, що лише об’єднання зусиль краєзнавців і бібліотекарів, кровно зацікавлених у розквіті рідної землі, допоможе у вирішенні багатьох проблем. І не лише краєзнавчих. Адже своєчасна і вичерпна краєзнавча інформація живить не лише мозок, але й душу, сприяє духовному відродженню народу України, подоланню економічної, політичної, культурної кризи. І як колись влучно сказала О.Кобилянська: «Згадайте предків своїх, щоб історія перед вами не згасла» !

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]