Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Правова освіта населення
2016-11-03

3 листопада в Миргороді відбувся кущовий семінар на тему «Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині». Захід проходив за ініцітиви Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області, Полтавської обласної ради та при підтримці Полтавської обласної державної адміністрації.

Семінар організовано в рамках реалізації Програми правової освіти населення області на 2016-2020 роки. До участі запросили селищних та сільських голів, секретарів сільських та селищних рад, державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування, голів та членів громадських рад при адміністраціях Миргородського, Великобагачанського та Шишацького районів.

Відкриття семінару відбулося за участю заступника керівника апарату – керуючої справами виконавчого апарату обласної ради Оксани Черкас, директора Регіонального центру НБВПД у Полтавській області Олександра Черчатого. З вітальним словом до присутніх звернулися секретар Миргородської міської ради Наталія Гирка, а також керівники району – голова РДА Юрій Коваленко та очільник райради Леонід Яринич.

Мета заходу – донести до мешканців територіальних громад інформацію про можливість отримання безоплатної правової допомоги, а також налагодити співпрацю з органами місцевого самоврядування у напрямку оптимального надання безоплатної правової допомоги сільським та селищним громадам області.

У ході проведення семінару учасники мали змогу ознайомитися з актуальними питаннями розвитку місцевого самоврядування на Полтавщині, основними завданнями регіонального та місцевих центрів у напрямку забезпечення надання безоплатної правової допомоги, напрямками та формами реалізації Закону України «Про безоплатну правову допомогу» на регіональному рівні тощо.

Керівник Регіонального центру НБВПД Олександр Черчатий відвідав Миргородське бюро правової допомоги та поспілкувався з його директором Людмилою Горобець. За його словами, за два місяці роботи Миргородського бюро, його послугами скористалося 230 громадян. Це свідчить, що створення подібних правових структур є справді важливим, адже дає можливість вирішувати наболілі питання у громадах.

Довідково: 1 вересня 2016 року в Миргороді розпочало роботу Бюро правової допомоги – структурний підрозділ Лубенського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги. Тож кожен мешканець територіальної громади може отримати безкоштовні консультації з правових питань та скористатися електронними сервісами Мін’юсту. Розташувалося Миргородське бюро у колишньому приміщенні Міськрайонного управління юстиції за адресою вул. Гоголя, 165. Приймають городян та мешканців району щоденно, окрім вихідних з дев’ятої до вісімнадцятої години. Консультацією також можна отримати за телефоном 5-09-21.

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]