Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Права громадян на звернення до органів влади
2016-01-11

У зв'язку із проведенням у 2015 році Всеукраїнського тижня права управління Пенсійного фонду України в м. Миргороді та Миргородському районі інформує населення про порядок реалізації права громадян на звернення до органів влади у своїй діяльності.Одним із важливих конституційних прав громадянина є право на звернення в органи державної влади та місцевого самоврядування і на отримання відповідної інформації.

Статтею 64 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" ( далі - Закон ) визначено, що органи Пенсійного фонду зобов'язані надавати безоплатно страхувальникам і застрахованим особам в усній та письмовій формі, а також через засоби масової інформації консультації з питань застосування законодавства про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, роз'яснювати їхні права, обов'язки та відповідальність, порядок сплати страхових внесків, заповнення звітності, а також інші питання у відповідності до цього Закону.

Крім того, таке право надано громадянам також Законами України "Про звернення громадян" та "Про інформацію".

В управлінні працює "гаряча" телефонна лінія за номером 5-64-09, зателефонувавши на яку, громадяни також можуть поставити питання, що їх хвилюють. Регулярно здійснюються публікації в пресі, проводяться семінари, зустрічі у трудових колективах.

Протягом 11 місяців 2015 року на прийом до керівництва та спеціалістів звернулось 18110 громадян. На "гарячу лінію" звернулось 1653 громадян. На всі звернення спеціалісти управління намагаються надати найбільш повну інформацію.

Статтею 5 Закону України "Про доступ до публічної інформації" передбачено, що доступ до інформації забезпечується шляхом систематичного оприлюднення інформації в офіційних друкованих виданнях, на офіційних веб-сайтах, на інформаційних стендах,тощо;

надання інформації за запитами на інформацію.

Отже, кожен громадянин має можливість скористатись таким правом та контролювати виконання розпорядником інформації обов'язку щодо оприлюднення публічної інформації та обов'язку надати таку інформацію на запит.

Із 2013 року в управлінні проводиться прийом громадян за принципом "Єдиного вікна". Кожного громадянина, який має бажання звернутися до спеціалістів управління щодо отримання різного роду консультацій чи з заявою щодо призначення або перерахунку пенсій, чекаємо в кабінеті № 1 "Громадська приймальня".

Реалізації і захисту прав громадян на звернення до органів влади в управлінні приділяється особлива увага, оскільки реалізація та забезпечення прав і свобод людини та громадянина є головним обов'язком нашої держави.

А.А.Степура, головний

спеціаліст-юрисконсульт

юридичного сектору УПФУ в м.Миргороді та

Миргородському районі

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]