Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підсумки місячника озеленення, чистоти і благоустрою Миргорода
2019-06-12

Благоустрій міста - щоденна робота, а не лише заходи, проведені в межах місячника озеленення, чистоти і благоустрою в Миргороді. На цьому наголосив міський голова  Сергій Соломаха, коментуючи підсумки двомісячника на засіданні виконавчого комітету, що відбувся 12 червня. Міський голова подякував небайдужим громадянам, які  дбають про свої прилеглі території, створюючи комфорт для багатьох. Наголосив на щоденній злагодженій роботі відповідальних за благоустрій служб.

 

Про заходи, виконані під час проведення місячника озеленення, чистоти і благоустрою міста Миргорода» з 01 квітня по 30 квітня 2019 року доповідав перший заступник міського голови Сергій Швайка. Він повідомив, що до участі у місячнику залучалися підприємства, установи, організації, приватні підприємці, які здійснюють свою діяльність на території міста Миргорода, а також мешканці всіх мікрорайонів, як багатоповерхової забудови так і приватного сектору. Проте вже традиційно основне навантаження припало на комунальні підприємства, адже обсяг робіт - дуже великий. Серед основної – дорожні роботи, нанесення розмітки, очистка ливневої каналізації, ремонт зовнішнього освітлення, підготовка міського пляжу до літнього сезону, прибирання вулиць, дворів, кладовищ від сміття, догляд за деревами, обрізка сухого гілля. Також підготовка клумб та газонів до висадки квітів у парках та скверах, на вулицях міста.

Колективи підприємств, установ, організацій та просто небайдужі жителі активно брали участь в благоустрої території міста. Основна увага приділялася виконанню робіт з санітарної очистки міста, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, впорядкування братських могил, кладовищ, пам'яток історії та культури, збереження наявних парків, скверів, прибиранню придорожніх смуг, прилеглих територій закладів торгівлі та місць відпочинку, тощо.

Варто відзначити роботу проведену секретарями рад мікрорайонів, головами вуличних і будинкових комітетів, які згуртували людей до проведення акції з благоустрою, чистоти і озеленення на своїх територіях. Мешканці активно упорядковували прибудинкові території, фарбували лавки, дитячі майданчики, обкопували дерева, білили бордюри, висаджували дерева та кущі. Протягом квітня 2019 року було висаджено 134 шт. саджанців дерев (береза, ялина, верба, клен, дуб, модрина, катальпа), 175 шт. кущів (калина, ліщина, айва японська, магонія падуболиста).

За період проведення місячника виконане вапняне фарбування шляхопроводу. Впорядковано 12 ігрових майданчики. Проведено поточний ремонт вуличного освітлення міського пляжу. Підготовлено пляж.

Так проведені роботи по поновленню розмітки  на пішохідних переходах біля шкіл №1, №3, №5, №7, гімназії ім. Т. Шевченка, біля Центру естетичного виховання, музичної школи, РАГС, вул. Незалежності,  парку «Слави», маг. «Фуршет», встановлено покажчики напрямку вулиць міста в кількості 125 шт. та дорожні знаки по вул. Боровиковського, Єрківська, Гоголя. Встановлені нові лавочки в парку по вул. Гоголя (парна сторона, район №146) – 5 шт. по вул. Гоголя, 139 - 4 шт.

З вулиць міста вивезено 135 куп сміття, утворених після проведення місячника. В тому числі з прибудинкових територій багатоповерхової забудови міста ліквідовано 57 куп сміття, з кладовищ та пустирів вивезено 35 куп сміття. Проведена очистка бордюр. На даних роботах були задіяні 3 одиниці навантажувальної техніки та 5 самоскидів. Безумовно що це постійна робота КП «Спецкомунтранс». За період місячника було вивезено близько 2639 м3 великогабаритного та будівельного сміття.

Не зважаючи на неодноразові звернення виконавчого комітету міської ради щодо наведення благоустрою на прилеглих територіях, не всі керівники підприємств, установ, особливо приватні підприємці, вжили заходів по приведенню закріплених територій в належний стан.

За період проведення місячника інспекцією складено 16 адміністративних протоколів. Вручено для усунення недоліків 71 припис (запропоновано 93 заходи), винесено 7 попереджень, проведено 7 рейдів та розповсюджено серед населення та організацій різних форм власності 213 листівок щодо вжиття невідкладних заходів по приведенню в належний санітарний стан виробничих, прилеглих та закріплених територій.

Дуже добре було б, якби кожен миргородець відчував відповідальність за своє місто. Мінімальний вчинок від однієї людини – викинутий у смітник папірець, а якщо від багатьох – величезний внесок у загальний результат. Велике починається з малого.

Тільки спільні зусилля та праця здатні зробити наше місто ще більш привітним, затишним, комфортним.

На плановому засіданні виконавчого комітету також було розглянуто  питі ніші питання порядку денного: про стан ефективності використання комунального майна міста, про визначення балансоутримувачів/власників об'єктів культурної спадщини та поточні питання.


 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]