Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Огляд передплатних видань на 2017 рік
2016-12-27

Друковані засоби масової інформації, або,  як ми звикли називати,  «газети і журнали»,  завжди були важливим інформаційним джерелом для людей. Їх основна мета – інформувати нас про хід подій, хоча це залежить від виду видання. Деякі з них -  просто для розваги. Сьогоднішні газети дуже змінилися. По-перше, вони зрідка чорно-білі, якими були раніше. Сучасні газети яскраві, що привертають увагу і барвисті. По-друге, зміст не тільки про політику. Звичайно ж, у сучасних виданнях все ще є багато політичних новин, але вони «співіснують» з деяким іншим розважальним змістом, такими як програми ТБ, кілька веселих кросвордів, анекдоти, гороскопи та багато реклами.

Однією з найважливіших проблем у світі друкованих ЗМІ є спад необхідності в них. Люди стали читати більше онлайн, і тому, на перший погляд,  немає більше потреби в паперових новинах. Але друкована газета задовольняє іншу потребу: бажання доторкнутися ( у прямому і переносному сенсі) до слова, відчути результат роботи конкретних людей (журналістів, редакторів , коректорів і т.п.)  та їх емоції і, влаштувавшись зручно, стати читачем.  На щастя, все ще є багато людей, які хочуть відчувати справжню газету в руках і читати її щодня.

Миргородська міська публічна бібліотека для дорослих ім. Д. Гурамішвілі запрошує усіх миргородців та гостей міста ознайомитися з  переліком  періодичних видань (59 найменувань), які передплачені на 2017 рік.  Ми спробували дещо систематизувати їх за головною, на наш погляд, ознакою – за Вашими уподобаннями.  Залежно від інтересів, Ви можете обирати, що читати.

Суспільно політичні та громадсько – інформаційні видання.

Газета Верховної Ради України "Голос України" та газета про державне життя України «Урядовий кур'єр» стануть у пригоді  перш за все представникам органів місцевого самоврядування , депутатам усіх рівнів, адже у цих виданнях щонайперше публікуються державотворчі документи ( Закони України, Укази Президента України, Постанови Кабінету Міністрів та зміни  до них).

Журнал Верховної Ради України журнал "Вiче" позіціонується як  громадсько-політичне і теоретичне видання, що публікує матеріали з політології, державного управління, питань  самоврядування, які відрізняються науковим аналізом фактів, академічними роздумами  над проблемами сучасності.  Невипадково публікації з цього журналу зараховуються як наукові роботи при захисті дисертацій у галузі юридичних наук;

«Газета по – українськи», як і громадсько-полiтична та дiлова газета «Демократична Україна", висвітлюють питання політики, міжнародних відносин, економіки, науки, освіти, соціального захисту, духовності, спорту, при цьому перша з них робить це доступно і зрозуміло для пересічного читача.

Назви  розділів  інформаційно - аналітичного тижневика «Дзеркало тижня. Україна» красномовно говорять самі за себе: "Влада", "Гроші", "Людина». Матеріали стосуються найрізноманітніших сфер життєдіяльності та піднімають проблеми розвитку суспільства та самовдосконалення кожного.

«День» — щоденна всеукраїнська газета суспільно-політичної тематики, що виходить чотири рази на тиждень (з вівторка по п'ятницю) на 32 сторінках. Містить як поточні новини, так і аналітичну інформацію з питань розвитку суспільства культури, економіки, розповіді про визначних особистостей та історичні місця, знайомит з новинами літератури, кіномистецтва, має розділи «Прес – клуб «Дня» та «Пошта «Дня», що дає можливість читачам висловити власну думку. Заголовок нашої статті, що містить заклик до читання,  – це назва однієї з рубрик саме цього видання.

 Заслуженою увагою читачів користуються високоякісні у змістовному і поліграфічному плані  журнали:  тижневик «Країна» з цікавими новинами та фотографіями про Україну і світ;   незалежне суспільно – політичне видання «Український тиждень», що висвітлює ключові події та проблеми країни;  щотижня у журналі «Новое время страны» можна ознайомитися з політичним аналізом подій, позицією громадянського суспільства, вільними думками журналістів щодо розвитку суспільства; «Пам'ятки України: історія та культура» та «Чумацький шлях» викликають зацікавленість як історико – культурні видання.

Давно відомі читачам громадсько-інформаційні газети «Аргументы и факты», «Сегодня»,   «Факты и комментарии» - видання, що розкривають подробиці найцікавіших подій в Україні російською мовою.

Окремо хочеться проінформувати про  газету «Незборима нація». ЇЇ редактором є Роман Коваль, що відомий як дослідник  Визвольної боротьби українців за свою державу у 1- ій половині ХХ століття. Газету видає історичний клуб «Холодний Яр».  Матеріали видання – про долі борців за незалежність України  різних поколінь -  від Українських січових стрільців до воїнів АТО.

 «Читати – щоб знати, знати, щоб перемагати!» - під таким гаслом виходить журнал «Військо України, який подає інформацію про життєдіяльність ЗС України: героїв АТО, ВПК України, дозвілля, армійський спорт і може зацікавити як діючих та майбутніх військовослужбовців, так і тих, хто присвятив своє життя розбудові української армії.

Місцеві та регіональні новини містяться на шпальтах  газет: «Зоря Полтавщини», «Полтавська думка», «Коло»,  «Прапор перемоги» та «Миргород – наш дім». 

Видання, що адресовані учительській громаді: це і  інформаційно - практичний бюлетень «Все для вчителя», що вважається трибуною педагогічної майстерності; і журнал «Виховна робота в школі», що рекомендований для завучів, класних керівників та організаторів виховної роботи в школі і демонструє моделі виховних систем, сценарії свят   та надає безкоштовно нові вкладки "Патріотичне виховання" і "Інформаційні технології в школі»; фахівцям з української  словесності знадобиться журнал «Дивослово» видання МОН України; допоможе у повсякденній роботі педагогам журнал «Історія та правознавство».

Науково-практичний, освітньо - популярний журнал «Імідж сучасного педагога» відомий кожному вчителеві, адже його засновником є  Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка спільно з  Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. М. Остроградського. 

Для тих, хто цікавиться спортом на професійному чи аматорському рівні, цікавими будуть газета «Команда», що розкриває весь світ спорту: актуальна інформація, аналітичні матеріали, ексклюзивні інтерв'ю та прямі лінії з видатними особистостями спорту. Для шанувальників футболу пропонуємо інформацiйно-аналітичну газета «Український футбол»

Усім, хто захоплюється технікою та господарством, стануть у нагоді газета «Своїми руками» та різноманітні журнали: «Дім, сад, город» з порадами садівництву, городництву, домогосподарству, популярно, яскраво й цікаво про науку і техніку розповість журнал з такою ж назвою, міжнародний радіолюбительський журнал «Радіоаматор» допоможе зорієнтуватися у сучасному світі зв'язку,  і справжньою знахідкою для багаточисельних миргородців–автолюбителів стане «Украина за рулём» - видання, що веде свій шлях з 1928 року та містить 116 сторінок компетентної інформації зі сфер автомобільного життя.

Наступні видання адресовані в першу чергу жіночій частині нашої читацької аудиторії. Серед них – легендарний журнал про моду, красу і стиль «BURDA»,  що не потребує додаткової реклами, оскільки користується постійним попитом миргородських майстринь. Найновіші моделі в'язаних виробів з якісними фотографіями та детальними схемами   пропонує журнал «Вяжем сами» ( до речі, у червні та липні виходять номери з виробами для дітей).

Дійсно український журнал про рушники, вишиванки, скатертини, ікони, картини, подушки... Про все те, що відображає душу українця, – «Українська вишивка».

Щомісяця - цікаві життєві історії, відвертості зірок, колекції одягу від провідних дизайнерів, прості й вишукані кулінарні рецепти, яскраві та екзотичні подорожі запропонує читачкам журнал «Натали».

Коpиснi поpади на всi випадки життя з питань здоров'я, виховання дiтей, стосункiв у родинi, ведення домашнього господарства, кулiнарiї, косметики;  зустрічі з відомими українцями у "Порадницькій гостині"; безкоштовнi консультацiї юриста, психолога, лiкаря містить повно колірна газета «Порадниця».

Для шанувальників українського фольклору та мистецтва можемо запропонувати журнали «Народна творчість та етнологія» Iнституту мистецтвознавства, фольклористики та етнологiї iм. М.Т. Рильського НАН України та журнал Нацiональної спiлки художникiв України «Образотворче мистецтво».

Проблеми фізичного здоров’я висвітлює журнал «Будьмо здорові»  матеріали журналу «Неведомый мир» допоможуть читачам розібратися у своєму внутрішньому світі з точки зору  психології. Газета «Природа і суспільство» розповість про довкілля  та потреби людини у ньому і спробує підтримати кожного  з нас на шляху вирішення вічної проблеми: як досягти гармонії у світі.

Увесь яскравий світ в одному журналі – це пізнавальний журнал «Вокруг света», про великі наукові, технологічні та географічні відкриття,  огляди соціальних та політичних експериментів, історичні екскурси та цікаві подорожі.

Гарний настрій забезпечить усім читачам давній знайомий  журнал «Перець. Весела республіка», що публікує гуморески, фейлетони, вірші, анекдоти, народні усмішки, афоризми, пародії, карикатури і у скрутну хвилину допоможе з гумором сприйняти всі життєві негаразди.

Тож приходьте, обирайте публікації за своїми уподобаннями й інтересами і читайте. Читайте! Адже інформація з різних джерел допомагає нам критично оцінювати події, формувати власну позицію,   що  виключає можливість маніпулювати собою. Недарма кажуть: ті, хто читає, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор.

Запрошуємо  вас читати!!!!

Ірина Карач, бібліограф

Миргородської міської публічної бібліотеки для дорослих

 ім. Д. Гурамішвілі

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]