Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Нарада з секретарями рад мікрорайонів
2019-09-18

18 вересня відбулася нарада щодо проведення профілактичних заходів на території міста через виявлений сказ у лисиці. Представники  Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Миргородській міськраді та фахівці відповідних служб розповіли про те, що з 17 вересня у місті оголошено карантин через виявлення захворювання на сказ у лисиці. У зв'язку з цим розроблено комплекс профілактичних заходів з метою подальшого убезпечення та поширення сказу на території міста. 

Одним із таких буде організація профілактичних щеплень домашніх і безпритульних тварин. Для зручності громадян представники ветеринарної служби проводитимуть виїзди на місця, визначені будинкомами та вуличкомами. Також буде розповсюджено інформаційні пам'ятки для населення, що необхідно знати про сказ?

Також ветеринари просять мешканців  інформувати про незвичну поведінку тварин (тел. 101 або (05355) 4-40-82. Звертаємося до містян із розумінням поставитися до надзвичайної ситуації та подбати про захист домашніх тварин, а також  зробити щеплення тим, які живуть біля вашого будинку. Адже сказ – це гостре, особливо небезпечне інфекційне захворювання, характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи (енцефаліт) і завжди, при відсутності своєчасного проведеного курсу щеплень, закінчується смертю хворого. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі подряпини шкіри, слизових оболонок, поранень предметами. У тварин прихований період захворювання триває 7-8 днів (у людини – до 1 року).

Слина хворої тварини містить у собі вірус ще за десять днів до появи перших ознак захворювання, тобто інфікуватись людина може і від тварин, які ззовні виглядають здоровими.

Інфікування здебільшого відбувається від диких хижих (вовки, лисиці), домашніх (кішки, собаки), а також сільськогосподарських тварин. Найнебезпечніші укуси інфікованої тварини за голову, шию, кисті та пальці рук.

Ветеринари наполягають - кожен свідомий господар має обов'язково зробити щеплення проти сказу чотирилапому другу, аби убезпечити і тварину і себе. Щоденно з 8 до 17 години цю маніпуляцію можна зробити в лікарні ветеринарної медицини. Щеплення проти сказу тут проводять безкоштовно. 

Страшно те, коментує ситуацію керівник центру лабораторних досліджень Микола Олефір, що неможливо встановити кількість покусаних лисицею домашніх та бродячих тварин. Доки триває інкубаційний період - містяни мають бути обережними. Адже до клінічних проявів хвороби, поведінка тварини зі сказом, не відрізняється від поведінки здорового чотирилапого.

 Нагадаємо, що 13 вересня, лисицю було виявлено по вулиці Сорочинській. Вона покусала трьох людей на території міста. Після досліджень, проведених лабораторією ветеринарної медицини, було підтверджено, що тварина хворіла  сказом.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]