Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Найбільший скарб – наша чиста планета
2015-04-23

Хто не знає слів маленького принца, героя Сент-Екзюпері: «Підвівся вранці, умився, опорядився - і відразу ж упорядкував свою планету». А що ж це насправді таке - упорядкувати свою планету – у нас мало кому відомо. Як і про те, що в третю суботу квітня відзначається День Довкілля.

Всесвітній День Довкілля — це подія з різноманітними акціями по всій Землі. За традицією в цей день усі бажаючі упорядковують і озеленюють свої двори і вулиці. Особливу увагу приділяють прибиранню сміття, бо воно - злісний ворог нашої планети. Адже викинутий папір «житиме» в природі один місяць, бляшанка 60–100 років, поліетиленові мішки - 10–20 років, пластик - 400. Скляна пляшка пролежить в землі 1000 років.

І від того, як до навколишнього середовища відноситься підростаюче покоління, залежить майбутнє нашої планети Земля. До речі, 23 квітня відзначається і Всесвітній день Землі.

Тож не випадково саме в ці дні до Миргородської районної бібліотеки для дітей завітали учні 3-В класу Миргородської загальноосвітньої школи № 5 (класовод Любов Філатова) на незвичайний урок з природознавства. Що таке довкілля? Для чого його потрібно охороняти? Хто і що потребує нашої допомоги? На ці та інші запитання дітям допомогла дати відповідь комп’ютерна презентація «Будь природі другом». А потім була казкова зустріч з лісовими мешканцями - Зайчиком, Їжачком, Лисичкою, Водяником. Всі разом звірята перевиховували Вовчика, який зовсім не вмів поводитися в лісі - накидав сміття та галасував. За це і перетворив його господар лісового озера Водяник на Жабу. Та справжні друзі завжди пробачать, порятують, прийдуть на допомогу. Адже найбільший скарб – це чиста планета, на якій ми живемо

А потім разом із звірятами діти розгадували загадки, придумували Дні захисту тих, хто цього потребує: і комах, і павуків, і вовків, і зайчиків, і рослин, і тварин, і навіть комарів. Незвичайний урок з природознавства в бібліотеці  закінчився знайомством з виставкою малюнків «Земля очима небайдужих», що знаходиться в фойє центральної районної бібліотеки.

Зоя Єщенко, провідний бібліотекар Миргородської

районної бібліотеки для дітей

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]